NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı (EUCOM), aynı zamanda Amerikalı General Philip Breedlove, ‘’Türkiye ile Rusya arasında bir derin tansiyon’’ bulunduğunu söyledi ve ekledi, iki ülkenin arasında ’’bir yanlış hesaplamayı ve hatta çatışma (confrontation) riskini yüksek tutuyor’’ dedi.

General Breedlove'ın Pentagon’da yaptığı basın toplantısında bu sözleri bir soruya cevap olarak değil, ABD’nin bir değerlendirmesi olarak toplantı başında söylemesi, ABD’nin Türkiye ile Rusya arasında bir sıcak çatışma riskinin yüksek olmasından doğan kaygısını açıkça gösteriyor.

Breedlove, Suriye’de ‘’keskin şekilde ortaya çıkan farklı çıkarlar’’ nedeniyle durumun çok karışık olduğunu, bu farklı çıkarların da Türkiye ile Rusya arasında ‘’derin bir tansiyon oluşturduğuna’’ işaret ederken, bu durumun da iki ülke arasında ‘’bir yanlış hesaplamayı ve hatta çatışma (confrontation) riskini yüksek tutuyor’’ dedi.

EUCOM: Rusya ile çatışmaya hazırlanıyoruz

Haberdar'ın haberine göre; Breedlove konuşmanın devamında kendisinin başında olduğu EUCOM’ın ‘’Rusya’ya karşı koymak için müttefikler ve ortaklar ile onu caydırmaya ve gerekirse bir çatışmaya hazırlanmak için çalıştığını’’ kaydediyor.

General: Özellikle Türkiye evinden vuruldu

Breedlove yine konuşmasının sorulara geçmeden önce EUCOM komutanı olarak yaptığı değerlendirme bölümünde, ‘’Daiş’e karşı yapılan savaş evlerimizi ama özellikle yakın NATO müttefikimiz Türkiye’yi evinden vurdu’’ dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr