Çağla Büyükakçay'ın İstanbul Cup'taki zaferiyle WTA klasmanında turnuva kazanan ilk tenisçi olmasının ardından, bugün Fransa'nın başkenti Paris'te Türk tenisi için tarihi bir gün daha yaşandı. Çağla,İpek ve Marsel bugün oynadıkları üçüncü eleme turu maçlarını kazandı ve bir Grand Slam ana tablosunda ilk kez 3 Türk tenisçi yer aldı.

ÇAĞLA VE İPEK'İN İLK GRAND SLAM'İ

26 yaşındaki Çağla Büyükakçay kariyeri boyunca 20 kez Grand Slam eleme turlarına katıldı ama ana tabloya ulaşmayı başaramadı. Bu sezon büyük bir çıkışa geçerek dünya 85 numarası olan Çağla, üçüncü eleme turunda Çek tenisçi Klara Koukalova'yı 6-1 ve 6-3 yenerek kariyerinde bir ilki daha yaşadı. Kariyerinde üçüncü kez Grand Slam eleme turu mücadelesi veren İpek Soylu, ana tablo hedefine 20 yaşında ulaştı. Grand Slam ana tablosuna kalan en genç Türk tenisçi olan İpek, Kateryna Kozlova'yı 6-3 ve 7-5(2)'lik setlerle yendi.

MARSEL İLHAN ÜÇÜNCÜ KEZ

Marsel İlhan'ın üçüncü turdaki rakibi Guido Andreozzi'yi 3-6, 6-2 ve 8-6'lık 3 setle geçti. 4 Grand Slam'de de ikinci turu görmeyi başaran tek Türk tenisçi olan Marsel İlhan, kariyerinde ilk Grand Slam ana tablosunu 2010 yılında Avustralya Açık'ta görmüştü. Geçtiğimiz sene de Roland Garros tek erkekler ana tablosunda yer alan Marsel, ilk turda dünya 9 numarsı Stan Wawrinka'ya elendi. Marsel üçüncü kez Paris'te ana tablo heyecanı yaşayacak.

Fransa'da Türk günü... Marsel İlhan da ana tabloda

Çağla'dan sonra bir ilk de İpek Soylu'dan!

Çağla Büyükakçay, Fransa'da bir ilke daha imza attı!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr