Kilis’in karşısında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanlarının, Türk Silahlı Kuvvetleri desteğiyle El Bab yolundaki ilerleşiyi sırasında Al Azrak’ta IŞİD teröristleri tarafından düzenlenen intihar saldırısında 2, Al Ghuz’daki şarapnel parçaları ile ise 2 Türk askeri yaralandı. Numan bölgesinde meydana gelen kazada 4 asker yaralandı. Kilis’ten, dün akşam helikopterle Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne getirilen askerlerden, Topçu Er Oğuzhan Demir yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Er Demir için Gaziantep Havalimanı’nda bu sabah uğurlama töreni düzenlendi. Törene; Vali Yardımcısı Turgay Ergin, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve askeri erkan katıldı. Askerlerin omzunda Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçağa taşınan Topçu Er Oğuzhan Demir’in Türk bayrağına sarılı cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ne gönderildi.

Saldırı ve kaza sonucu yaralanan 7 askerin ise hastanelerdeki tedavilerin devam ettiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Terör örgütü DEAŞ mensuplarınca, El Bab batısında yer alan Al Ghuz meskun mahali kuzeyinde, 1 adet Zırhlı Muharebe Aracına (ZMA) güdümlü tanksavar roketi ile yapılan saldırı sonucu personelimizde herhangi bir zayiat meydana gelmemiş, ZMA hafif hasar almış, Al Azrak meskun mahalli güneyinde, bombalı araç ile yapılan intihar saldırısında 2 uzman erbaş hafif şekilde yaralanmış, Al Ghuz kuzeyinde DEAŞ tarafından yapılan saldırı sonucu çıkan şarapnel parçalarından 2 kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmış, Kabassin’de 1 Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı aracı (GZPT) mayına basmış ancak personel zayiatı meydana gelmemiş, GZPT hafif hasar almıştır. Numan bölgesinde meydana kaza sonucu 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız da hafif şekilde yaralanmışlardır."

HAREKATTAKİ ŞEHİT SAYISI 13 OLDU

Harekat kapsamında 27 Ağustos’ta roket saldırısında 1 asker şehit olurken, 6 Eylül ve 9 Eylül günü Rai kasabasının iç kesimlerinde terör örgütü DEAŞ militanları tarafından düzenlenen roketli saldırılarda ise, hedef alınan tanklarda görevli 6 asker şehit oldu. 6 Eylül günkü saldırıda yaralanan 1 asker de 11 Eylül günü tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. 20 Eylül’de sınır hattında meydana gelen patlamada da 2 askerin şehit düştü. 5 Ekim’de ise sızma girişimi sırasında 1 Uzman Çavuş şehit oldu. Harekat kapsamında 4 Kasım’da da, DEAŞ militanlarının saldırısında Yüzbaşı Alper Kocaman şehit olmuştu. Fırat Kalkanı Harekatı’nın başlamasından itibaren geçen 89 günlük süreçte kaza sonucu şehit olan Topçu Er Oğuzhan Demir ile birlikte şehit asker sayısı 13’e yükselmiş oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr