UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Lokomotiv Moskova'yı 2-0'lık skorla devirerek tur için çok önemli bir avantaj elde etti.

Fenerbahçe, 4 futbolcusundan yoksun olarak Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova karşısına çıktı. Sarı-lacivertlilerin Avrupa Ligi'nde en son oynadığı Celtic maçında kırmızı kart gören ve UEFA'dan 3 maç ceza alan Diego, Lokomotiv Moskova karşısında forma giyemedi. Sakatlıkları bulunan Ba, Raul Meireles ve Lazar Markovic de kadroda yer almadı.

Lokomotiv Moskova'da ise Teknik Direktörü Igor Cherevchenko, son oynadıkları resmi maça göre kadrosunda 4 değişiklik yaptı. Cherevchenko, bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Portekizli futbolcu Manuel Fernandes'i ilk 11'de sahaya sürdü. En önemli gol ayağı Oumar Niasse'yi Everton'a satan Moskova'da cezalı Hırvat Vedran Corluka forma giyemedi.

İlk yarıda rakibi karşısında müthiş bir baskı kuran Fenerbahçe, 18. dakikada Josef de Souza'nın kafa golüyle 1-0 öne geçti. Sarı-lacivertli ekip, geri kalan bölümlerde de gole yaklaşsa da bu pozisyonlardan sonuç alamadı ve ilk 45 dakika 1-0'lık skorla sona erdi.

İkinci yarıda da oyun üstünlüğünü elden bırakmayan sarı-lacivertli ekip, 72. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Josef de Souza'nın golüyle farkı ikiye çıkarttı ve bu gol maçın da sonucunu belirleyen gol oldu.

İki takım arasındaki rövanş mücadelesi 25 Şubat Perşembe günü Moskova'da oynanacak.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr