Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray, evinde Gaziantepspor'la karşılaştı. Cimbom 3-1 kazanarak 3 puana ulaştı ve zirve takibini sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'la Gaziantepspor arasında oynanan karşılaşma öncesi, İstanbul'da yaşanan saldırı unutulmadı. İki takım oyuncuları, karanfillerle sahada görev yapan polis ekiplerine karanfil vererek başsağlığı dileklerini iletti. Öte yandan, Galatasaray kaptanı Selçuk İnan da polis memuruyla beraber tribünleri selamladı.

İki takım oyuncuları sahaya terörü lanetleyen pankartlarla çıktı

 

Maça iyi ve tempolu başlayan Galatasaray, 12. dakikada 1-0 öne geçti. Podolski'nin şık arapasında sol kanattan hareketlenen Bruma, müsait durumda ceza sahasına sokuldu. Elyasa yatarak yaptığı hamleyle rakibini engellemek istese de seken bomboş durumdaki Yasin'in önünde kaldı ve Yasin de boş kaleye topu gönderdi.

İlk yarı biterken, 45. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında savunmadan seken top, ceza sahası yayı içindeki Selçuk'un önünde kaldı. Onun vuruşunda seken top Serdar'ın önüne düştü. Serdar'ın müsait durumdaki vuruşunda top dışarı gitti.

Galatasaray, soyunma odasına 1-0 üstün giden taraf oldu.

Yasin Öztekin'in gol sevincini polislerle yaşaması TT Arena'da alkış aldı!

YASİN İKİNCİ YARIYA DA GOLLE BAŞLADI

İkinci yarıya da tempolu ve baskılı başlayan Galatasaray, 66. dakikada yine Yasin Öztekin ile skoru 2-0'a getirdi. Selçuk'un pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Podolski, bekletmeden pasını penaltı noktası üzerindeki Yasin'e aktardı. Yasin de topun gelişine düzgün bir vuruş yaparak ağladı buldu.

Bu golden sonra toparlanmaya başlayan Gaziantepspor ise çok adamla Galatasaray yarı sahasına gelmeye başladı. Sağ kanattan Putsila'nın kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Ghilas'ın kafayla indirdiği topa kale önünde Elyasa kafa vuruşunu yaptı ve 74. dakikada farkı bire indirerek skoru 2-1'e getiren golü attı.

Karşılaşmanın 78. dakikasında Gaziantepspor'dan Fatau, sol kanatta kendisinden sıyrılan Bruma'yı arkadan çekip durdurunca ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. 90+1'de inanılmaz bir gol pozisyonu kaçtı. Sneijder'in pasında sol çaprazda topla buluşan Bruma, kale önünde Eren'e adeta 'al da at' dercesine bir pas verdi. Eren altıpas içinde topu auta gönderdi. Son dakikalarda Selçuk'un frikiği direkten döndü, Yasin tamamladı ve maçı 3-1'e getirdi. Yasin, bu golle de hat-trick yapmış oldu.

Karşılaşma, Galatasaray'ın 3-1 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Cimbom, puanını 29 yaparak zirve takibini sürdürdü.

Kaptan, polisimizle tribünleri selamladı. pic.twitter.com/G6UkkWwctM

— Galatasaray SK (@GalatasaraySK) 11 Aralık 2016Kaynak: Cumhuriyet.com.tr