Gazete Duvar'da yer alan habere göre, ABD’de görevi dün devralan Donald Trump yönetiminim İçişleri Bakanlığı’na bağlı kurumlara resmi Twitter hesaplarını ‘bir dahaki emre kadar’ kullanmama talimatı verdiği ortaya çıktı. Gerekçe, Ulusal Park Hizmetleri kurumunun, Trump’ın yemin töreniyle selefi Barack Obama’nın ilk yemin törenine gelen kalabalıklar arasındaki farkı gösteren bir tweet’i yeniden paylaşması…

304 bin takipçisi bulunan Ulusal Park Hizmetleri, “Kalabalıkları karşılaştırın: Soldaki 2009, sağdaki 2017’deki yemin töreninden” mesajını resmi hesabından paylaştı.

Trump’ın yemin töreni devam ederken, aynı hesapta Beyaz Saray’ın internet sitesinde iklim değişikliği, LGBT hakları ve sivil özgürlüklere dair sayfaların kaldırıldığı bilgisi de paylaşıldı.

Amerikan basında yer alan haberlere göre, bu iki paylaşımın ardından söz konusu kuruma bir e-posta yollandı. E-postada, İçişleri Bakanlığı’na bağlı bütün kurumların ‘hükümete ait Twitter hesaplarını bir dahaki uyarıya kadar kullanmaması’ talimatı yer alıyordu.

ler kurumun sitesinden silinirken, Washington Post’a konuşan bir yetkili paylaşımlar hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr