16 Nisan referandumunda mühürsüz oy kararını protesto etmek için 25 yıllık aile hekimliği görevinden istifa edip İstanbul’dan Ankara’daki Yüksek Seçim Kurulu (YSK) merkezine yürüyen Dr. Hülya Şen’e, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı. Müdürlüğün yanıtlanması için gönderdiği sorular arasında Şen’in gazetelere verdiği demeçlere de yer verilerek, o ifadeleri neden kullandığı ve amacının ne olduğu soruldu. İfadeler arasında 21 Nisan’da gazetemizde çıkan ve Şen’e ait olan “Trump’a selam söylüyorum” ifadesinin yer alması dikkat çekti.

İstifası yok sayıldı

Şen’in avukatı Meriç Eyüboğlu, müvekkilinin referandum sürecinde yaşananları, YSK’nin tutumunu ve ortaya çıkan gayri hukuki sonucu protesto etmek için Üsküdar’daki aile hekimliği görevinden istifa edip Ankara’ya protesto yürüyüşü yaptığını, öncesinde ise istifa dilekçesini sunup memuriyetten ayrılma iradesini gösterdiğini söyledi. O süreçte Şen’in dilekçesinin kayda alındığını anımsatan Eyüboğlu, “Fakat sonrasında sanki ortada bir dilekçe yokmuş gibi soruşturmaya maruz kaldı. O dönemde yeniden dilekçeyle başvurduk. Şu tarihlerde şu içerikli dilekçe ile istifa ettiğini hatırlattık. Soruşturmanın da hukuka uygun olmadığını söyledik. Bir süre ses çıkmadı, sonrasında birtakım sorulardan oluşan bir form İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gönderilerek yazılı ifadesinin alınmak istendiği iletildi” diye konuştu.

Eyüboğlu, müvekkilinin istifa etmesi nedeniyle İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne herhangi bir hukuki, fiili bağının kalmadığını, bu nedenle de bu soruşturmanın ve soruların kendisine yöneltilemeyeceğini söylediğini belirterek, özetle şunları kaydetti:

“Biz ne 82 Anayasasını kabul ettik ne de bunu kabul edeceğiz gibi cımbızlanmış bazı cümlelerine yönelik sorular yöneltilmiş. Bunlardan bir tanesi de ‘Trump’a selam söylüyorum’ cümlesi. O da epey komik tabii. O günlerde yürüyüş devam ederken ABD Başkanı Trump, Erdoğan’ı arayarak ‘Evet’ oyu için tebrik etmişti. Müvekkilim ise gazete haberinde ‘Trump’a da selam söylüyorum’ demişti. Soruşturma sürecinin sonunda devlet memurluğundan istifa etmiş bir kişiye nasıl ceza vermeyi tasarladıklarını da, nasıl bir hukuk garabeti ortaya çıkacağını da merakla bekliyoruz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr