ABD’deki katliamdan “IŞİD’e biat eden” bir Müslümanın çıkması, kasımda yapılacak başkanlık seçimlerine damgasını vurabilir. Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, saldırıyı Demokratların başkan adayı olması beklenen Hillary Clinton’a karşı kullanıyor. Müslüman düşmanı, ırkçı, cinsiyet ayrımcısı söylemiyle popüler Trump, göbek adı Hüseyin olan Başkan Barack Obama’yı da kendini Müslümanlarla özdeşleştirmek ve Orlando saldırısıyla bağlantılı olmakla suçladı.

‘Clinton bırakmalı’

Pazar sabahından itibaren Twitter ve TV’ye sarılan Trump “Radikal İslamcı terörizm konusunda haklı çıktığıma dair tebrikleri takdir ediyorum. Tebrik istemiyorum, sertlik ve uyanıklık istiyorum. Akıllı olmalıyız. Yoksa geriye bir ülkemiz kalmayacak” diyerek ekledi: “Orlando sadece bir başlangıç. Liderliğimiz zayıf ve etkisiz. Bunun olacağını söylemiş ve Müslümanlara giriş yasağı istemiştim.”

‘İslamcı Obama’

Sadece “terör saldırısı” açıklaması yapan Obama’ya “radikal İslam” ifadesini kullanmadığı için istifa çağrısında bulunan Trump, Demokrat rakibi için de “Eğer Hillary Clinton bu saldırıdan sonra hâlâ radikal İslama dair iki kelime edemiyorsa bu başkanlık yarışından çekip gitmeli” diye yazdı. Hızını alamayan Trump, dün Obama’nın “radikal İslam” dememesini şöyle eleştirdi: “İnsanlar buna inanamıyor. Onun aklında başka bir şey var. Bir dolaplar dönüyor.”

Hillary Clinton ise ilkin “terör saldırısı” dedi, ama saldırganın saiklerine değinmedi. LGBTİ toplumuna “Ülkemizde milyonlarca destekçiniz var” diye seslendi.

Hillary biraz ezik

Sonunda Trump’ın baskısına yenik düşen kadın aday “Benim için radikal cihatçılıkla radikal İslamcılık aynı şey. Telaffuz etmekten mutlu olurum, ama asıl mesele bu değil” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr