AKP milletvekillerinin üretim reformu paketi adı altında sanayiciden alınan TRT payını kaldıran maddenin değiştirilmesine ilişkin bir önerge verdiğini söyleyen Yarkadaş, "TRT 'nin buradan doğan kaybı yurttaşların radyo ve televizyon alırken ödedikleri bandrol ücretlerinin artırılmasıyla karşılanacak" dedi.

 AKP'nin Sanayi Komisyonu'na getirdiği yeni teklifi eleştiren Yarkadaş, "Kaynak arayışı söz konusu olunca akıllarına hemen vatandaşın cebi geliyor" ifadesini kullandı.

 Yarkadaş şöyle konuştu:

 "Hatırlanacağı üzere TRT'nin aldığı bandrol ücretlerinin kapsamı geçtiğimiz yıl genişletilmişti. Bu değişiklik vatandaşın sırtına 500 milyon TL ek maliyet getirmişti. Biz bununla ilgili yürütmeyi durdurma davası açmıştık.

 Dün gece yarısı AKP, Sanayi Komisyonu’na yine vatandaşın sırtına yüklenmek üzere bir önerge getirdi. Batık TRT için vatandaşların sırtına yüklenen vergiler yetmiyormuş gibi bu kez de sanayicilerin ödemeyeceği paradan doğan açık, vatandaşa yüklenecek.

 DELİ DUMRUL VERGİSİ

 Düzenlemenin yasalaşması durumunda bandrol ücreti cihazların radyo ve televizyon alıcısı kısmına denk gelen bedel üzerinden değil cihazın tamamının bedeli üzerinden hesaplanacak. Saçma sapan prodüksiyonlara, her türlü imkanı olmasına rağmen kurum dışı firmalara iş veren TRT, AKP’nin propaganda aracı haline gelmiş, bir çiftliğe dönüştürülmüştür. Bu önerge kabul edilemez."

 Yarkadaş, "Komisyondan geçse bile genel kurul aşamasında buna karşı çıkacağız. Sanayiciye devlet kolaylık sağlayabilir elbette ama bunu vatandaşın sırtına yükleyerek yapamaz" dedi. CHP'li vekil, "Sanayicinin üzerinde yük varsa bunlar başka yollarla alınır. Ancak doğacak kaynak açığı vatandaşa yüklenemez" diye konuştu. Yarkadaş, "Yurttaş vergi ödemekten bunaldı. İktidar bu gerçeğin farkında bile değil. AKP yurttaşı zengin ve refah içinde yaşıyor. Oysa ki; cep delik cepken delik" dedi.​

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr