Trakya Üniversitesi'nde hakkında 'kopya çekmeye teşebbüs' suçundan disiplin soruşturması başlatılan öğrencilerin, akıllı telefonlarına yükledikleri ’WhatsApp’ gibi sohbet programlarını kullandıkları belirlendi.Sınavdan çıkan öğrencinin soruların cevaplarını diğer arkadaşlarına gönderdiği ya da dışarıdan bir öğrencinin sınavdaki arkadaşlarına programlar sayesinde cevapları gönderdikleri anlaşıldı.

Arkeoloji Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Merve Ezen, "Bu sene cep telefonlarına yasak geldi. Sınava geldiğimizde telefonumuzu salondaki kürsüye kapalı olarak bırakıyoruz. Çıkarken de alıyoruz, karar tüm üniversite genelinde sınav giriş kapılarına da konuldu. Bence böyle olması gerekiyordu, kararı destekliyorum" dedi.

'SAÇMA...'

Yasağa karşı olanlardan Sanat Tarihi birinci sınıf öğrencisi Fırat May, sadece kopya çekenlerin cezalandırılması gerektiğini savunarak, "Öğrenci için telefon her şey. Sınavda da olsa acil durumlar oluyor o nedenle telefonun yanımızda durmasından yanayım. Sadece kopya çekenler tespit edilsin ve onlar cezalandırılsın. bence herkesin telefonuna el konulması saçma" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr