Spor Toto Süper Lig'de pazar günü deplasmanda Torku Konyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, bir günlük iznin ardından hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Hami Mandıralı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde ilk 30 dakikası basına açık olarak yapılan antrenmana sakatlığı bulunan Onur ile Cavanda katılmadı, Özer Hurmacı ve Bosingwa ise kondisyon salonunda çalıştı. Mehmet Ekici ile Aytaç Kara takımdan ayrı koşu yaparken Paraguaylı golcü Oscar Cardozo ise takımla çalışmalara başladı.

"ONUR'UN AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR"
Antrenman öncesi sakat oyuncular hakkında basına açıklamalarda bulunan Trabzonspor Basın Sözcüsü Prof.Dr. Asım Örem, "Sağ dizinde menisküs yırtığı bulunan kaleci Onur'un ameliyat olması gerekiyor. Önümüzde önemli maçlar olduğu için devam etmek istiyor ama tabi ki en önemli şey sağlık. Eski bir yırtık aslında ama geçen maçta bununla ilgili sıkıntılar çekti. Çekilecek MR sonucuna göre karar vereceğiz. Normal şartlara bakıldığında ameliyat olması gerekebilir ama ne kadar devam edebiliriz diye bakacağız. Önümüzde önemli maçlar var. Onur da devam etmek istiyor ama sağlık ekibi, sonuca göre gereken değerlendirmeyi yapacak" dedi.

CARDOZO VE AYTAÇ’TA UMUT IŞIĞI
Prf.Dr.Örem, futbolculardan Aytaç Kara'nın adalesinde yırtık olduğunu açıklarken şunları söyledi: "MR sonuçlarında düzelmeler tespit edildi ve ufak ufak antrenmanlara başladı. Onun içinde son kararı maç günü sağlık ekibi ve teknik heyet beraber verecek. Cardozo bir sakatlık dönemi yaşadı. Ayağında lif atmıştı. Şu anda düzelmeler olumlu gibi duruyor. Antrenmanlara başladı. Durumu değerlendirilecek. Oynama durumu da önümüzdeki günlerde belli olacak."

"EKİCİ VE GÜRAY 1 AY DAHA YOK"
Mehmet Ekici’nin bugün antrenmanlara başladığını da vurgulayan Asım Örem, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mehmet koşulara devam ediyor. Ama yaklaşık olarak en az 1 aylık süresi daha var. Güray aslında kondisyon olarak birkaç antrenmandır çalışıyor. Kolundaki sakatlığıyla ilgili ikili mücadelelerde sorun yaşanabileceği endişesi nedeniyle aktif antrenmanlara katılmıyor. Onun da yaklaşık 4 haftalık bir süreye ihtiyacı var. Bosingwa ve Özer’de sakatlık olarak bir şey yok. Bosingwa geldiği zaman da, (hazır olmak için zamana ihtiyacım var) demişti. Şartlar onu sahaya sürmemize neden oldu. Bunlar bile kondisyonun gelişmesi için bir sebep. Her gün biraz daha üstüne koyuyor. Sakatlığı yok ama ilerleyen haftalarda daha da hazır olacak. Cezası biten Özer'in de sakatlık durumu yok. Oynayabilecek durumda. Bu nedenle hazırlıklarını sürdürüyor."

ANTRENMANA ZİYARET
Bu arada kulüp dergisi abonesi olan veya aboneliğini yenileyen taraftarlardan bazıları antrenmanı ziyaret etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr