Süper Lig'in 21. haftasında Kayserispor'u ağırlayan Trabzonspor, evinde 2-1 kazandı ve 3 maçlık galibiyet hasretine son verdi.

Ligde 3 maçtır kazanamayan Trabzonspor, evinde Kayserispor'u ağırladı.

Avni Aker'de oynanan maça her iki takım da tempolu başladı. 23. dakikada Kayserispor penaltı kazanırken Onur, Biseswar'ın penaltısını çıkardı ve golü engelledi. Kaçan penaltının ardından oyundaki etkisini artıran Trabzonspor, 35. dakikada Marko Marin'in attığı golle 1-0 öne geçti. Golün sevinci henüz bitmemişken 40. dakikada Erkan'ın asistinde Sefa Yılmaz topu ağlara gönderdi ve Trabzonspor, devreyi 2-0 önde kapattı.

Maçın ilk yarısının bitimine 1 dakika kala Kayserisporlu Samba Sow, rakibiyle çıktığı hava topu mücadelesinde sakatlık geçirdi ve yapılan tedavinin ardından hastaneye kaldırıldı. Senegalli oyuncunun kolunun kırıldığı bildirildi.

İkinci yarının başında Trabzonspor penaltı kazandı. 47. dakikada Muhammet Demir'in kullandığı penaltıyı bu kez Ali Ahamada çıkardı ve farkı önledi.

Bu pozisyonun ardından Kayserispor ataklarını sıklaştırırken 79. dakikada Zeki Yavru'nun attığı golle fark azaldı ve skor 2-1 oldu.

Mücadelenin geri kalan diliminde Kayserispor beraberliği yakalamaya çalışsa da maçın geri kalanında başka gol olmadı ve Trabzonspor, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak ligde 3 hafta sonra kazandı.

Trabzonspor bu galibiyetle puanını 27 yaparken Kayserispor 22 puanda kaldı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr