İşyerlerine kreş açmak yerine “annelere yarım gün çalışma” düzenlemesi, kadınları işsiz bırakınca hükümet yeni bir proje başlatma kararı aldı. Projeye göre, çocuğa anneannesi ya da babaannesi bakacak. Bunun karşılığında çocuğu hangisi bakarsa destek verilecek. Anne ise tam zamanlı olarak çalışmaya devam edecek. Projede amaç doğum yapan kadınların işsiz kalmasını önlemek. Uygulama 3 pilot ilde başlatılacak. 6 ay süreyle denenecek. Ne kadar destek verileceği bu ay sonunda netleşecek. Desteğin 0-3 yaş arasında olması da hedefleniyor. Öneri İstanbul Sanayi Odası’ndan geldi. Bakanlık da uygun buldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu dün çalışma ve ekonomi muhabirleri ile kahvaltıda biraraya geldi. Toplantıda öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

İşsize 14 milyar lira

2016 yılında 785 bin kişiye 2.7 milyar lira işsizlik ödeneği verildi. Fondan 2002-2016 yılları arasında 5 milyon 60 bin kişiye 14 milyar lira ödeme yapıldı.

-Performans sistemi nedeniyle sendikaların eleştirdikleri, terfileri de yeniden düzenleyen kamu personel reformunun 6 ay içinde gündeme gelmesi hedefleniyor.

- Hükümet sendikaların eleştirilerine karşın kıdem tazminatı değişikliğinden de vazgeçmedi. Müezzinoğlu, kıdem tazminatı ile kamu personel reformunun bu yılki iki önemli çalışmaları olduğunu ifade etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr