Fethiye'nin Koca Çalış Plajı'ndaki Ahmet Gazi Türbesi yanından geçen vatandaşlar, bölgeyi çevreleyen bataklık ve bataklığı denize bağlayan kanalda, su yüzüne çıkmış ölü balıklar gördü. Kahverengiye bürünmüş suda hayatta kalan az sayıda balığın can çekiştiğini fark eden vatandaşlar, Fethiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü arayıp bilgi verdi. Bölgeye gelen görevliler, su ve ölü balıklardan numune alarak olay yerinden ayrıldı. Bazı çevre sakinleri ise ellerine aldıkları filelerle can çekişen balıkları kanaldan kurtarıp, denize ulaştırmaya çalıştı. Kanal içinde ve bataklıkta bine yakın balığın telef olduğunu görülürken, manzarayı gören çevre sakinleri büyük üzüntü yaşadı.

'KANALİZASYON KARIŞIYOR' ŞÜPHESİ

Eline aldığı fileyle balıkları kanaldan kurtarmaya çalışan Ümit Girgin, üzüntü verici bir manzarayla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Kanalın denize karıştığı noktanın çakılla kapatıldığını anlatan Girgin şöyle konuştu:

"Ben ilk gördüğümde balıkların oksijensizlikten öldüğünü düşündüm. Hayatta kalanları denize ulaştırarak kurtarmaya çalışıyoruz. Kanalda kirlilikte gözle görülüyor. Bataklığın üst kısmındaki villalardan bu suya kanalizasyonda karışıyor olabilir." 

'KESİNLİKLE YEMEYİN'

Fethiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise su ve ölü balıklardan alınan numunelerin İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki laboratuvarda incelenmesinin ardından ölümlere ilişkin kesin sonucun ortaya çıkacağını belirtti. Bataklık çevresinde villa tipi yerleşim yerlerinin bulunduğuna dikkati çeken yetkililer, suya kimyasal madde karışmasının ihtimal dahilinde olduğunu kaydetti. Vatandaşların bölgede canlı olarak yakaladığı balıkları kesinlikle yememesi gerektiğini belirten yetkililer, laboratuvarlardan çıkan sonucun kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr