Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, '29 Mayıs'ta maruz 9 fazlalık 3 maaş müddet dolunca zannediyorlar ki esasen hissedarlara dönecek. Böyle müşterek bilinçlilik yok. Öncelikle bankayı satacağız. Diyelim ki satılamadı o devir likidasyon edeceğiz' dedi.

Vakıf Katılım'ın açma töreninde gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, Bank Asya'daki sürece bağlı istifham üzerine, '29 Mayıs'ta maruz 9 fazlalık 3 maaş müddet dolunca zannediyorlar ki esasen hissedarlara dönecek. Böyle müşterek bilinçlilik yok. Öncelikle bankayı satacağız. Diyelim ki satılamadı o devir likidasyon edeceğiz. Tasfiye ne demek? Alacaklarını öğrenim yazar borçlarını ödeyeceğiz. Herhangi müşterek varlık, bedel veya mülk var ise da onu hissedarlara vereceğiz. 29 Mayıs akşamına denli çözümlenmezse likidasyon edeceğiz' sanarak konuştu.

Satış düşüncesince görüşmeler yapıyor musunuz? sorusuna, Gül, 'Tabi ki müzakere yapılıyor. Hem bulunan ortaklarla hem gizil alıcılarla. Mevcut ortakların müşterek bölümü ile temastayız. Bir bölümü bunu ikrar etti müşterek bölümü etmedi. Biz herhangi müşterek halükarda bu bankayı satarız' sanarak yanıt verdi.

Gül, 'Kurulacak ortaklık bankalarına da satı olanaklı mi?' sorusuna ise 'Her bilinçlilik olabilir' niteleyerek ivaz verdi.

Kaynak: AA