Türk Hava Yolları'nın Tanzanya Darüsselam-İstanbul seferini yapan Boeing 737-900 tipi, TK604 sefer sayılı uçağında flap arızası meydana gelince pilot inişten vazgeçti. Bir süre Marmara Denizi üzerinde tur atan uçağın pilotu arızayı, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne bildirdi. THY uçağı deniz üzerinde bir süre tur attıktan sonra saat 10:56'da Florya-Sefaköy yönündeki piste bir iniş yaptı.

BİR SÜRE HAVADA TUR ATTI
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Bodrum seferini yapan Airbus 340 tipi, TK 2510 sefer sayılı uçağı da hidrolik arızası nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri dönmek zorunda kaldı. Saat 10:43'de havalanan TK 2510 sefer sayılı THY uçakta hidrolik arızası yaşanınca pilot, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne geri döneceği bilgisini verdi. Uçağın iniş ağırlığına gelmesi için fazla yakıtını azaltmak adına bir süre havada tur atan Airbus 340 tipi uçak, sorunsuz bir iniş yaptı. THY iki uçağı da iniş sonrası bakıma alındı. Bodrum'a uçamayan yolcular için THY başka bir uçak tahsis etti.
Bu arada Türk Hava Yolları'nın Stuttgart-İstanbul seferini yapan Airbus 320 tipi uçağın da arıza yaşayan Bodrum uçağının inişine yol vermek için pisti pas geçmesi görüntülendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr