THY Euroleague’in 26. haftası Türk takımları açısından güzel geçti. 4 Türk ekibi oynadıkları 4 maçtan da galip ayrıldı. Haftanın açılış maçında Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaştığı İsrail ekibi Maccabi FOX Tel Aviv’i 92-87 mağlup etti. Lacivert-beyazlılar, bu galibiyetle play-off şansını sürdürdü.

FENERBAHÇE ALMANYA DEPLASMANINDA GÜLEREK DÖNDÜ

Fenerbahçe de Almanya deplasmanında Brose Baskets Bamberg ile mücadele etti. Sarı-lacivertliler, parkeden 83-78 galip ayrılarak, bu sezonki 17. galibiyetini elde etti. Fenerbahçe böylece yaklaşan play-offlarda üst taraftaki yerini sağlamlaştırdı.

GALATASARAY, İKİNCİ YARIDA AÇILDI

Galatasaray Odeabank Yunanistan deplasmanında Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, devreye 48-35 geride girmesine rağmen, rakibini 80-71 mağlup etmeyi başardı. Darüşşafaka Doğuş ise evinde mücadele ettiği İspanyol ekibi FC Barcelona Lassa’yı 67-56 yendi.

BU SEZON İKİNCİ

Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe, Anadolu Efes ile Darüşşafaka Doğuş, bu sezon Eurolegue’de ikinci defa hepsi bir haftada rakiplerini mağlup etmeyi başardı. 4 Türk takımı daha önce de ligin 24. haftasında rakiplerini mağlup etmişti.

THY Euroleague’de haftanın ardından

THY Euroleague’in 26. haftasında dün oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Haftayı averajla İspanyol ekibi Real Madrid lider kapattı. Haftanın açılış maçında Anadolu Efes, evinde karşılaştığı İsrail ekibi Maccabi FOX Tel Aviv’i 92-87 mağlup etti. Real Madrid, Panathinaikos Superfoods’a 88-82, CSKA Moskova da Baskonia deplasmanında 79-78 mağlup oldu. Darüşşafaka Doğuş evinde FC Barcelona Lassa’yı 67-56, Fenerbahçe de deplasmanda Brose Baskets Bamberg’i 83-78'lik skorla geçti. Galatasaray Odeabank ise Yunanistan’da Olympiakos’u 80-71 yendi.

LİDER REAL MADRİD

Euroleague’de 26 hafta geride kalırken Real Madrid liderliğini sürdürüyor. Madrid’i averajla ikinci sırada CSKA Moskova ile 3. sırada bulunan Olympiakos takip ediyor. Haftayı Fenerbahçe 4, Anadolu Efes 8, Darüşşafaka Doğuş 9 ve Galatasaray Odeabank ise 13. sırada tamamladı.
THY Euroleague’in 26. haftasında oynanan karşılaşmaların toplu sonuçları şöyle:

Anadolu Efes: 92 - Maccabi FOX Tel Aviv: 87
Panathinaikos Superfoods: 88 - Real Madrid: 82
Brose Baskets Bamberg: 78 - Fenerbahçe: 83
EA7 Olimpia Milano: 71 - Kızılyıldız: 78
UNICS Kazan: 80 - Zalgiris Kaunas: 82
Darüşşafaka Doğuş: 67 - FC Barcelona Lassa: 56
Olympiakos: 71 - Galatasaray Odeabank: 80
Baskonia: 79 - CSKA Moskova: 78

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr