“15 Temmuz darbe girişiminin ardından geçen 5 ay geçmesine rağmen Türkiye karışıklıkla sarsılmaya devam ediyor” yorumu yapılan haberde, “On binlerce bürokrat, asker, polis, yargıç ve akademisyen Fehthullah Gülen’le bağlantılığı oldukları gerekçesiyle tasfiye edildi.

Birçok medya organı ve sivil toplum kuruluşu kapatıldı. Tasfiyelerin Gülen’in hareketinin etki alanını aşıp, Türkiye anayasasını değiştirerek başkanlık sistemini getirmeye çalışan Erdoğan’a barışçıl yollarla karşı çıkanlara ulaştı” denildi. Cumhuriyet gazetesini “Türkiye’de laikliğin sembolü” olarak nitelendiren Guardian, gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar’ın Suriye’ye silah götüren MİT tır’ları ve 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunu genişçe haberleştirdiği için tutuklandığını anımsattı.

Cumhuriyet’in 10 yazar ve yöneticisinin PKK ve Gülen yapılanmasına yardım etmek suçlamasıyla tutuklandığına işaret edilen haberde gözaltına alınıp serbest bırakılan Aydın Engin’in de görüşlerine yer verildi. Engin, “Parti organı olmayan tek gazete olduğu içn Cumhuriyet’i susturmaya çalışıyorlar” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr