Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ali Dürüst, Fatih Terim-Arda Turan krizi ve A Milli Takımın son durumuna ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ajansspor'un sorularını yanıtlayan Dürüst, öncelikle büyük tartışmalara neden olan, "Kadroyu seçen hoca sonucuna katlanır" sözüne açıklık getirdi. Bu ifadelerinin yanlış yorumlandığını savunan Dürüst, "Ben orada yorum yaparken teknik direktörlük mesleğinin zor olduğunu ve yalnız olduğunu, aldıkları kararlarının zor olduğunu genel bir değerlendirme yaptım. Böyle bir anlam çıkmış. Maksadını açan bir anlayış olarak çıkmış. Dolayısıyla biz Fatih Terim ile yol arkadaşıyız, beraber hep önemli badirelerden geçtik. Dolayısıyla Fatih hocanın içinde bulunduğu durumun ne kadar zor olduğunu ve bunu da içinde barındırdığını söylemek istedim. Teknik direktör Fatih Terim’in de kararlılıkla sonuna kadar gideceği adına söylemek istediğim cümleydi. Yanlış çıkarımlar olmuş. Dolayısıyla biz hep beraber bu işte yürüyoruz" dedi.

"FATİH HOCANIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ"

TFF'nin Fatih Terim hakkındaki duruşunu net ifadelerle ortaya koyan Dürüst, sözlerine şöyle devam etti:

"Fatih hocanın sonuna kadar arkasındayız. Çünkü o milli takımı iyi günlere, iyi yollara taşımak için oraya geldi. Teknik direktörler tabii ki aldıkları kararlardan dolayı tenkit edilirler. Ama bugünkü ortam bunun ötesine geçti. Milli takıma, bir maçla ilgili böyle kötü yorumlarda bulunmak, hem oyunculara hem de yaşamını Türk futbolunun başarılarına adamış Fatih Terim’e haksızlık. Bunu ortaya koymak için bu açıklamayı yapmaya ihtiyaç duydum.

"HEM BAŞARI KAZANALIM HEM YENİ OYUNCULAR YETİŞTİRELİM"

Tabii mili takımın olduğu yerde başarı hedeflenir ama zaman zamanda gençlere yatırım da olabilir. Fatih Terim'in de en büyük amacı; hem bu başarıyı getirelim, hem de başarıyı getirirken milli takıma yeni oyuncular yetiştirelim. Teknik olarak karar Fatih hocanındır, idari olarak biz bu anlayışın sonuna kadar arkasındayız, sonuna kadar bunu takip edeceğiz."

"ELEŞTİRİLER FARKLI BİR BOYUTA GİDİYOR"

Alınan kararlar kişisellikten öte mili takımı daha iyi günlere taşımak için alınan kararlardır. Zaten bunun aksi Fatih Terim’den beklenmez, bu geçmişte de böyledir. Onun için burada bir yanlış anlaşılma var. Bazı sular da dalgalanmadan durulmuyor. Fatih hoca her zaman açıktır. Ama bu eleştiri farklı bir boyuta gidiyor. Eleştiriler olabilir ama benim anlatmak istediğim farklı bir yola gidilmesi ve Fatih Terim’in de buna alet edilmesi. Benim isyanım, buna karşıydı.

"EL BİRLİĞİYLE BU OYUNLARI ÖNLEYECEĞİZ"

Yaptığım açıklamalardan sonra benim üzerimden ve dostluğumdan dolayı böyle bir oyun oynama devam ediliyor. El birliğiyle bu oyunları önleyeceğiz. Bugünkü yapılanlar eleştiriden öte, kimse kendi kişisel hesapları için Milli Takımı kullanmasın, seçilen ve seçilmeyen oyuncularla hepimiz milli takıma hizmet için buradayız. Bunun üzerine de konuşmak istemiyorum"

"ARDA TURAN MESELESİ ÇÖZÜLEMEYECEK BİR OLAY DEĞİL"

Arda Turan ile ilgili ise; Arda dünyaya mal olmuş oyuncumuzdur. Kişiselleştirmemek için ben olaylara girmek istemiyorum. Abdurrahim Albayrak’ın ve kimsenin bugün devreye girmeye ihtiyaç yok. Teknik direktör ile oyuncusunun arasına girmek gibi bir şey söylemek yanlıştır. Öyle bir şey söz konusu değildir. Biz bir takımız. Bu takım içerisinde olaylar çözülür. Çözülmeyecek bir olay da değil. Bir olay, bir sorun, bir problem yok çünkü. Bunu da ortaya koyalım. Bundan sonra daha iyi günlere gideceğiz.

"HEDEFİMİZ 5 PUANDI"

Oynadığımız 3 tane maçın 1’i sahamızda 2’si deplasmandaydı. Hedeflediğimiz 5 puandı. Çok yanlış bir şey değildi hedefimiz. Bizim burada 3 puan eksiğimiz bulunuyor. Tabi ki Türk Milli Takımı her gittiği yere kazanmak için gidecektir. Bu puan sisteminde bu kadar eleştiri olması kötü niyeti de ortaya koyuyor. Bu puan krizinden de bu teknik krizden de öteye gidiyor. İnşallah son olur. Elbette, Kosova ve Finlandiya'yı yenerek, puan olarak moralimizi düzeltecek noktaya geleceğiz. Bu takım hem yarışmacı olup başarıyı kovalayacak, hem de yeni jenerasyona ulaşacak dönüşümü sağlayacak."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr