Askeri ve devlet kurumlarındaki 'paralel yapı' üyelerinin bulunmasıyla işten çıkarılması üzerine Türkiye Futbol Federasyonu da çalışmaların kolaylığı açısından tüm kurumların usülen istifa ettiğini açıklamıştı.

TFF daha sonra yaptığı açıklamada ise “Hain terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen üyelerin istifaları işleme konularak kabul edilecek, incelemeleri temiz çıkan üyelerin ise istifaları kabul edilmeyecek” ifadelerini kullamıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu’nun istifalarını işleme sokarak tüm kişilerin görevden ayrıldığını duyurdu.

Federasyonun resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle;


“Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, dün (31 Temmuz 2016) istifasını sunan kurullar arasında yer alan Merkez Hakem Kurulu’nun başkan ve üyelerinin istifalarını görülen lüzum üzerine kabul etmiştir. Merkez Hakem Kurulu yeniden oluşturularak kamuoyuyla en kısa sürede paylaşılacaktır.”

YENİ BAŞKAN NAMOĞLU

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu’nun başına Yusuf Namoğlu’nun atanmasını kararlaştırdı. Merkez Hakem Kurulu üyeleri önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr