Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (BESOB) Büyük Sanayi Sitesi'nin tanıtım toplantısına katılan Bendevi Palandöken, esnafın sıkıntılarını dile getirdi. Sosyal güvenlik primlerinin artmasından esnafın şikayetçi olduğunu belirten Palandöken, trafik sigortası primlerinin artmasıyla ilgili şunları söyledi:

"Hele hele bu trafik sigortası, kasko sigortası ne oldu? Ne olacak bu millet bu parayı nasıl ödeyecek? Hani enflasyon oranı yüzde 6-7. E, nereden çıkardınız bu trafik zorunlu sigortasında, kaskoda 300’leri diyeceksiniz. Şimdi, hükümet bu konuda güzel bir çalışma yaptı. Böyle yüzde 20, yüzde 30 diyorlar. Böyle kandırmaca yok, ne kadardı daha evvel, enflasyon oranı üstüne koyulacak, 180 lira ise 200 lira olacak 250 lira olacak. 2 bin lira olur mu? Kim ödeyecek bunu? Ondan sonrada iş yeri yapalım, işçi çalıştıralım istihdam yapalım diyoruz ama bir taraftan da önümüzdeki engeller, yapılan desteler alıp götürüyor."

TERÖRE DİKKAT ÇEKTİ

Son zamanlarda artan terör olaylarına her gün 8- 10 şehit geldiğine dikkat çeken Palandöken, "Milet olarak biz iyiyi kötüyü paylaşacak ve terör belasının ülkemize getirdiği masrafı düşünebilecek insanlarız. Hepsi karşılanır, bunla maddi yaralar, karşılanır. Ama çocuğunuzu tırnağı biraz derinden kesildiği zaman onun üzüntüsü sizi kahreder. Hele hele o şehit cenazelerini gördüğünüz zaman, gazete sayfalarını ve televizyonların açamadığımız zaman ne yapayım ben malı neyleyim ben mülkü" dedi.

Güneydoğu'da terör nedeniyle esnafın büyük sıkıntı çektiğini anlatan Palandöken, sözleri şöyle sürdürdü:

"Güneydoğu ve Doğu Bölgesinde var olan binaların da birçoğu kullanılmaz halde. Birçoğu da terörden zarar gören insanlar olarak hepsi fakru zaruret içinde. 4 aydır, 5-6 aydır hala dükkanları açılmayan esnaf sıkıntı içinde. Devletimiz güçlü, hükümet bu konuda gerekli desteği verse de ama açılmayan bir dükkan, satılamayan bir mal, harap olan bir binanın o insanlar üzerindeki etkisi ve olumsuzlukları düşünmek bile istemiyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr