Şırnak’ın Cizre ilçesinde 23 Ocak’ta Cudi mahallesi Bostancı sokakta bir evin bodrumuna sığınan 30 yaralıdan 7’si  yaşamını yitirirken, 24 yaralı 11 gündür yardım bekliyor.  Yetkililer çatışmalar nedeniyle bölgeye ambulans gönderilemediğini savunurken, ilçede bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bölgenin güvenlik güçlerinin kontrolünde olduğunu, evin hemen önünde tankların ve zırhlı araçların bulunduğunu buna karşın ne belediyeye ait ambulansların ne de sağlıkçıların bölgeye girmesine izin verilmediğini anlattı. Pazar günü yaralıları almak için bölgeye giden 11 kadının eve ulaştığını ancak yaralıları almalarına izin verilmediğini söyleyen Sarıyıldız;

  “Pazar günü yaralıların anneleri, eşleri ve kardeşlerinden oluşan 11 kadın evin köşesine kadar beyaz bayraklarla ulaştı. Kadınların oraya ulaşması 10 gündür bütün söylediklerimizi kanıtlıyor. Orası güvenlik güçlerinin kontrolünde askerler polisler orda kadınlar oraya gittiklerinde onları gördü. Eğer kadınlar haber verip gitseydi orada yine sağa sola ateş açıp çatışma yaşandığına ilişkin mizansen oluşturulacaktı. Kadınlar, ‘biz geldik’ diye içeriye seslenince oradaki güvenlik görevlileri kadınlara  bağırıp çağırmış ve gözaltına almış. 5 katlı binanın 2 katı tamamen çökmüş, batı cephesi yıkılmış, katlar bodrumun üzerine yıkılmış çıkış kalmamış. Yaralılardan hala haber alabilmiş değiliz” dedi.

Sarıyıldız’dan Bozdağ’a yanıt: rezil oldular

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “Teröre yardım ve yataklık yapıyor” sözlerine yanıt veren Sarıyıldız,   Sarıyıldız,  “orada çocuklar, üniversite öğrencileri de var. Burada yaşananları herkes gördü.  Çünkü biz kendilerini yalanlarını ortaya çıkardık, yaptıklarını teşhir ettik, rezil oldular” dedi. 

Hasta gence gözaltı

Cizre’de başlayan çatışmalar ve operasyonların ardından Nur mahallesindeki evini bırakarak ailesiyle birlikte Cizre’nin Bozalan köyündeki yakınlarının yanına giden karaciğer hastası 19 yaşındaki İsman İverendi’nin de  gözaltına alındığını belirten Sarıyıldız, İverendi’nin 6 yıl önce karaciğer nakli olduğunu ve ilaçlarla hayatta kaldığını belirtti.

(VİDEO) Cizre'deki yaralıların bulunduğu bodrum katından vahşetin ses kaydı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr