Avukatları Servet Haznedar, savcılıkta yaptığı görüşmede kendisine “Emniyet’in kameraları bozuk” denildiğini anlatarak, “Müvekkillerim dövülürken görülen fotoğraflar nezarethanede çekilmiş. Kameralar da nezarethaneyi görüyor. Bu şahısların kim olduğunun ortaya çıkmaması adına delillerin karartıldığını düşünüyoruz” dedi.


Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberi şöyle: Geçen 9 Haziran’da Van Gevaş ilçesine bağlı Artos dağına mantar toplayamaya giden Cemal, Halil ve Abdulselam Aslan ile Nejdet Beysüm PKK’lı teröristlerce alıkonulmuş ve el konulan araçları ile Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne roketatarlı saldırıda bulunulmuştu. Daha sonra PKK’lılar tarafından bırakılan dört kişi ilçeye dönmüştü. Beysüm’ü evine bırakan üç kişi durumu haber vermek için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderken yolda durdurulmuş ve ağır biçimde dövülmüştü.

Bu üç vatandaşın dayak yedikleri sırada çekilen fotoğrafları “terörist” denilerek, sosyal medyada servis edilmişti. Ayrıca Van Valiliği tarafından yapılan duyuruda, “Üç şahıs yakalanmış yapılan ilk sorgulamada saldırıyı gerçekleştirdiklerini itiraf etmişlerdir” denilmişti. Ancak dört kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


“TERÖRİST İLAN EDİLDİLER”

Avukatlar Servet Haznedar’ın dün savcılığa sunduğu şikayet dilekçesinde, araçtan indirilen üç kişinin polisler tarafından sokak ortasında dövüldükleri ileri sürüldü. Üç kişinin baygın halde götürüldükleri Gevaş Emniyet Müdürlüğü’nde de dövüldükleri, yere yatırılarak darp edildikleri ve küfre maruz kaldıkları iddia edildi. Dilekçede, “Müvekkillerin yerde yatar vaziyetteyken ve yüzleri şişlik ve kan içerisindeyken fotoğrafları çekilip kamuoyuna ve ulusal basına yansıtılmış ve müvekkiller terörist ilan edilmişlerdir” denildi.

Beysüm’ün de ev araması sırasında hakarete uğradığı ve evinin dağıtıldığı anlatıldı. Dört kişinin doktor raporu için hastaneye götürülürken, parmak izi ve fotoğrafları alınırken de dayak yedikleri savunuldu.

Avukat Haznedar, şikayet için gittiği adliyede kendisine, “Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nen kameraları bozuk” denildiğini iddia ederek, şöyle konuştu:
“Ben etkin soruşturma için ivedilikle Gevaş Emniyeti’nin kameralarının istenilmesini talep ettim. Dilekçemde de var. Savcı bey, ‘Kameralar bozukmuş’ dedi. ‘Peki nezarethaneleri denetlemediniz mi’ diye sordum. ‘Olaydan iki gün önce denetledim ancak bana bilgi verilmedi’ diye yanıt verdi. Delillerin karartıldığını düşünüyoruz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr