Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte KHK’lerle görevinden alınan çok sayıda öğretmen de Meclis’e yazarak yardım istedi. Haksız yere görevlerinden alındıklarını vurgulayan farklı branşlardan öğretmenler, yaşadıkları sıkıntıları “Benim adım öğretmen ve ben terörist değilim” sözleriyle anlattı. TBMM Dilekçe Komisyonu’na yazarak yardım isteyen öğretmenlerden bazıları şunları kaydetti.

Sadece sendikalıyım

M.C: 18 yıllık başarılı bir öğretmenim. Okul idaresince performans değerlendirmesinde 100 tam puan aldım. Kurumumu her zaman en iyi şekilde temsil ettim. Hiçbir zaman yasa dışı faaliyette bulunmadım. Yasal oldukları için önce Türk Eğitim Sen’e, daha sonra da Aktif Eğitim Sen’e üye oldum. Yıllar önce açılışı bizzat devlet büyüklerimiz tarafından yapılan Bank Asya’da faizsiz banka diye göreve başladığım ilk yıllarda açtırdığım hesabıma peyder pey aylık tasarrufumu yatırdım.

Adım öğretmen

M.Ç: Hayatım boyunca kabullenemeyeceğim terörist- vatan haini gibi yaftalanmalar ve ithamlar karşısında ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Vatanıma, milletime, bayrağıma, dini değerlerime sonsuz saygımı ve bağlılığımı, gerekirse bu değerler uğruna canımı seve seve feda edeceğimi; ailem, okul müdürüm, öğretmen arkadaşlarım, öğrencilerim ve çevremdeki herkes çok iyi bilir. İtibarım iade edilip bu asil görevime geri dönmek istiyorum. Yalnız istifa ettiğim Aktif Eğitim Sendika aklıma geliyor. Benim adım öğretmen ve ben terörist değilim.

Çok emek verdik

M.Ş: Bu mesleği kazanabilmek için ben ve ailem çok emek verdik. Annem beş çocuğunu dağlardan topladığı kestane ve cevizi sırtında taşıyıp satarak okuttu. Ailem ve ben vatan aşkı ile yanıp tutuşan insanlarız. Mesleki ve vatandaşlık itibarımın, emeğimin asılsız iddialarla bir çırpıda elimden alınması beni fazlasıyla mağdur etmiştir. Bu hain darbe teşebbüsünü Avrupa Yakasından Anadolu Yakasına Boğaziçi Köprüsünden geçmekteyken bizzat darbeye maruz kalarak yaşadım. Darbeci askerler ‘Sıkıyönetim ilan edildi geçin evinize’ diye bağırıp aracıma silah doğrulttular. Üç yaşında çocuğumun ve ailemin canına kastettiler.

Bebeğimi kaybettim

R.B: Terörden dolayı göç etmiş bir ailenin çocuğu olarak teröre nasıl destek verebilirim. Terörle mücadele etmiş ve karşılarında olmuş biri olarak FETO/ PDY ile damgalanmak bizi çok üzmüştür. Darbe günü hamile eşim ve annemlerle demokrasi nöbetlerine katıldım. Açığa alındığımı öğrenince eşim aşırı stresten ertesi gün 23 Temmuzda erken doğum yaptı ve bebeğimi kaybettim. Ben de demokrasi nöbetlerine annesinin karnında katılıp sonrasında vefat eden bir demokrasi şehidinin babası sayılırım. Çocuğum geri gelmeyecek ama en azından bana mesleğimin geri verilmesi konusunda lütfen yardımcı olun.

İtibarım zedelendi

Y.Y: İşlemediğim bir suçtan dolayı terör örgütü üyeliği ile suçlanmaktayım. Kamu görevinden çıkarılmak, memuriyet hayatında karşılaşılabilecek en ağır yaptırımdır. Ben ve ailem açısından maddi ve manevi anlamda telafisi imkânsız zararlar söz konusudur. Kişisel ve mesleki itibarım son derece ağır biçimde zedelenmiştir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr