TEOG tercih sonuçları cuma günü açıklanacak. Ardından ise nakil süreci başlayacak. Üç dönemde yapılacak nakillerde öğrencilerin dikkat etmesi gerekenleri Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz anlattı.

* İlk oluşturduğunuz 25 okuldan oluşan tercih listesi, sadece ilk yerleştirme döneminde kullanılır. Nakil döneminde yeniden tercih yapmamız durumunda ilk yerleştirildiğiniz okulda kayıtlı olmaya devam edersiniz.

* Her dönemde nakil başvurusunda bulunacağınız en çok üç okul seçip mezun olduğunuz okul aracılığı ile yeniden başvuru yapmanız gerekiyor.

* Seçeceğiniz okulların ilk yaptığınız tercih listesinde olup olmaması önemli değil. İlk yerleştirme döneminde birinci tercihinizi kazanmış bile olsanız yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

* Tercih edeceğiniz okulun açık kontenjanı olup olmadığına bakmadan, istediğiniz okulu tercih listesine alabilirsiniz.

* Yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde okul değişikliği için puan denkliği şartı aranmaz. Ancak 31 Ağustos tarihinden sonra yapılacak nakil işlemlerinde puan denkliği şartı aranır.

* Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, kayıtlı olduğunuz okuldaki işleminiz iptal olmaz. 4Yaptığınız tercihlerden herhangi birine yerleşmemeniz durumunda ilk yerleştiğiniz okulda kayıtlı olmaya devam edersiniz. 4Yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde de yerleştirmeler ve tercihler doğrultusunda YEP üstünlüğüne göre yapılacaktır.

* Tercih döneminde “Özel Okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım” butonunu işaretleyen öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde nakil hakkından faydalanabilirler.

* Tüm yerleştirme dönemlerinde hiçbir tercihine yerleşemeyip açık liseye düşen öğrenciler 5-8 Eylül arasında il ve ilçe nakil komisyonlarına başvurabilirler.

* Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirme e-okul.meb.gov.tr adresinde sürekli olarak yapılacaktır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr