Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem sınavına 1 milyon 174 bin 427 aday girdi. Sınavlar yarın da devam edecek.

Bugün başlayan ve 2 gün devam edecek olan TEOG sınavına 8. sınıf öğrencileri giriyor. İstanbul Fatih’teki Çapa Atatürk Ortaokulu öğrencileri de TEOG heyecanını yaşadı. Sabah 08.00'de velileriyle beraber okula gelmeye başlayan öğrenciler okul bahçesinde sınav saatini beklemeye başladı. Sınav öncesi okul önünde sıraya geçen öğrenciler yapılan son uyarıların ardından sınıflara alındı. Öğrencilerin sınıflara alınmasının ardından veliler de okul bahçesi dışına çıkarıldı. Okul da güvenlik önlemi olarak bir polis memuru da hazır bulundu.

Sabah saat 09.00’da başlayan sınav tek oturumda ve 3 dersin yazılıları farklı saatlerde olacak şekilde yapıldı.. Her bir dersin sınavı, saat 09.00, 10.10 ve 11.20`de aynı anda başladı.
Birinci oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Her ders yazılısında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40`ar dakika süre verilecek. Dinlenme süresi ise 30`ar dakika....

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr