Akıllı telefon pazarında her firma kendine zar zor yer bulurken bir oyuncu daha piyasaya katıldı. Ve dahası kendi işletim sistemini geliştirmek isteyen firmalar daha zor durumda. Jolla’da bunlardan biri.
Finlandiyalı Jolla Sailfish adındaki işletim sistem ile pazarda kendine yer bulmaya çalışıyor. Nokia’nın ayrılan mühendisleri tarafınsan kurulan Jolla 4 yıldan sonra ikinci telefonu piyasaya çıkardı.


Açık kaynak Linux kullanan Sailfish geliştiricilerin kullanımına tamamı açık durumda. Buna göre isteyen baştan bir Sailfish versiyonu geliştirebiliyor.  Sailfish, gelişmiş bir görev yöneticisi bulunduruyor ve Android uygulamalarını harici kaynaktan yükleme imkanı veriyor. Sailfish işletim sistemi Android telefonlarda kurulabiliyor.
5 inçlik 720p çözünürlüğünde bir ekrana sahip olan Jolla C, 4 adet Cortex-A7 çekirdekli Snapdragon 212 yonga setinden hayat buluyor. 2GB RAM ve 16GB artırılabilir kapasite ile desteklenen modelde; 8MP çözünürlüğünde arka kamera, 2500mAh kapasiteli batarya, Sailfish OS 2.0 gibi diğer özellikler bulunuyor. 170 Avro fiyat etiketiyle kullanıcıya ulaşacak.

Warhammer Evreni Space Hulk:Deathwing’le Genişliyor

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr