Hurriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği kayyım ataması yaptı.

Kayyım atanan şirketler Erfa Mühendislik, Ertur Mühendislik Ortadoğu Tekstil, Diyalog Müşteri Hizmetleri, ODEN Enerji, BJ Tekstil ve Nurpak Boya.

BANK ASYA'NIN HİSSEDARIYDI
Ali Akbulut’un sahibi olduğu Akbulut Grubu’na ait şirketlere, ataması yapılan kayyumlar kısa süre önce ulaştı. Kayyım ataması yapılan şirketlerden Ortadoğu Tekstil, bir süre önce faaliyeti durdurulan Bank Asya’nın da yüzde 4,89 oranında ortağıydı.

Şirketin sahibi Ali Akbulut’a ise ulaşılamadığı öğrenildi. Ali Akbulut, bir dönem de Zaman Gazetesi'nin imtiyaz sahibiydi.

İKİ ŞİRKETTE EROĞLU İLE ORTAK

Kayyım ataması yapılan şirketlerden Erfa Mühendislik ve Ertur Mühendislik şirketinin ortakları arasında Nurettin Eroğlu da bulunuyor. 2008’de kurulan Erfa Akbulut Grubu’na ait şirketlere kayyım atandı. Mühendislik şirketi, Florya’da konut projesi geliştirmişti.

GRUBUN AMİRAL GEMİSİ
Kayyım ataması yapılan şirketlerden Ortadoğu Tekstil, Akbulut Grubu'nun da amiral gemisi konumunda. Şirket, 40 yıla yakın bir süreden beri, sektörde faaliyet gösteriyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr