Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelesi ekiplerince sabah 06.00 sıralarında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon düzenlendi. Cemaate ait eğitim kurumlarının hissedarları, yöneticileri ve öğretmenlerinin de aralarında bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

17 KİŞİ ARANIYOR

Operasyonla ilgili yazılı açıklama yapan Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik 1 yıldır soruşturmanın sürdürüldüğünü ifade etti şu bilgileri verdi:

“Özel Ergene Eğitim Hizmetleri A.Ş., ve bünyesindeki okul yurtlara kayyım atandığı soruşturmanın geldiği aşama itibariyle ‘Silahlı Terör örgütüne üye, Terörizmin finansmanın önlenmesine dair yasaya muhalefet, dini inanç ve duyguların istismar edilmesiyle yoluyla dolandırıcılık suçlarından aralarında Tekirdağ il imamı, Çorlu ilçe imamı ve muhasebe sorumluları ile okul müdürlerinin de bulunduğu 37 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca arama el koyma ve gözaltı kararı verildi. Bunlardan 20 şüpheli bu sabah yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin de aranmasına devam edildiği kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Operasyon kapsamında aranan 17 şüphelinin yakalanması için polis ekiplerince başlatılan operasyon sürdürülüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr