Olay, geçen ay merkez Osmangazi İlçesi Çırpan Mahallesi’nde Tekel bayiinde meydana geldi. İddiaya göre Tekel bayii sahibi O.S., arkadaşları E.K. ve Mehmet Güneş ile birlikte işyerinde alkol almaya başladı. Saatin geç olduğunu söyleyen O.S., arkadaşlarına dükkanı kapatacağını ve eve gideceğini söyledi. Bu sırada alkolün etkisiyle Mehmet Güneş, O.S.’ye karşı çıkarak üzerine yürümeye başladı. Tartışma daha sonra kavgaya dönüştü. O.S., tezgahın arkasından çıkardığı bıçakla, kendisine karşı çıkan Güneş’i 12 yerinden bıçakladı. O.S.’nin arkadaşı E.K. ise, defalarca bıçaklanan Güneş’i yumrukladı. E.K., ardından yere yığılan Mehmet Güneş’i sürükleyerek iş yerinden dışarıya çıkardı. Bu arada dükkanda bulunan bir müşterinin de kavga başlayınca, önce ayırmaya çalıştığı, ardından da olay yerinden uzaklaştığı görüldü. Bu anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.

ÖLDÜ ZANNEDİP BAŞINDA BEKLEMİŞLER

Ağır yaralanan ve aldığı darbelerle bayılan Mehmet Güneş’i sürükleyerek dışarı çıkartan O.S. ve E.K., arkadaşlarının yerde hareketsiz yattığı görünce, öldüğünü zannedip başında beklediği öğrenildi. Kanlar içinde yerde yatan Güneş'i gören mahalle sakinleri, olayı polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yaralıyı Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

İş yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, öldüğünü zannettikleri M.G.’nin başında bekleyen şüpheli O.S., ve E.K.’yi gözaltına aldı. Şüpheli iki arkadaş, emniyetteki ifadelerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan M.G.’nin hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr