Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği ‘’Her ayın 19’unda Saat 19.00’da” panelinin bu ayki konuğu CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök oldu. Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele, halk yoğun ilgi gösterdi. Yeni Anayasa ve referandum ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Levent Gök’ü izlemeye gelenler arasında, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, CHP Adana eski Milletvekili Ali Demirçalı, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, CHP İmamoğlu İlçe Başkanı Kasım Karaköse ile meclis üyeleri, bürokratlar ve çok sayıda partili yer aldı.

“ANAYASALAR BEDAVA METİNLER DEĞİLDİR”
Anayasa değişikliği ile ilgili çarpıcı örneklerde bulunan CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, anayasa dendiği zaman, yurttaşların hak ve özgürlüklerinin anlatılması ve artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Ama şimdi bakıyoruz, varsa yoksa Cumhurbaşkanlığının yetkileri. Anayasalar, bedava metinler değildir. Anayasalar yurttaşların hak ve özgürlüklerini anlatmalı, korumalı ve artırmalıdır. O anayasada toplantı hakkı, konuşma hakkı, gösteri hakkını bulabiliyor muyuz, ona bakılmalıdır. Bu konuştuğumuz anayasa, sahte anayasadır. Getirilmek istenen sistem, başkanlık da değil, parlamenter de değil, tek adamlıktır, diktatörlüktür. Güç yozlaştırır, mutlak güç mutlaka yozlaştırır. Biz bu ülkeyi bedava kurmadık, kanla kurduk. Tek adamlığa izin vermeyeceğiz” dedi.

“TEK ADAM DEĞİLDİ, ADAM GİBİ ADAMDI”
Anayasada Cumhurbaşkanlığına verilen yetkilerin, Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmediğine dikkat çeken CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Mustafa Kemal Atatürk 1931 yılında yani bundan tam 87 yıl önce, ‘Kimse benden Cumhurbaşkanlığı ile başbakanlığı aynı anda yapmamı beklemesin’ diyerek, Cumhurbaşkanlığını elinin tersiyle itti. İsmet İnönü, bundan tam 70 yıl önce ‘Hem Cumhurbaşkanı hem Genel Başkan olamam. Kendinize yeni bir kumandan seçiniz” diyerek, parti genel başkanlığını kabul etmedi. Sizin tek adam dedikleriniz, seneler önce bunları yaptı. Siz, 70 yıl sonra ülkeyi hangi noktaya getiriyorsunuz. Sizin tek adam dedikleriniz, tek şef dedikleriniz, adam gibi adamdı” şeklindeki konuşması ayakta alkışlandı.

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Sayın Grup Başkanvekilimiz, hepimizin duygularına tercüman oldu. Halkımız panelimize inanılmaz bir ilgi gösterdi. Bu coşku, tüm Türkiye’ye yayılacak” dedi. Başkan Çetin, Ankara Milletvekili Levent Gök’e plaket ve çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr