25 Şubat 2016’da AKP’li işadamı İ. Ç.’nin kardeşi N. Ç. Gümüşhane Üniversitesinde öğrenim gören kız öğrencilere tecavüz iddiası ile tutuklanmıştı.

Uyuşturucu verip zorla birlikte olmuşlar

Gazeteport'un haberine göre, Çimen ailesinin sahibi olduğu Özel Yurtta kalan 1. Sınıf öğrencisi N.A., N. Ç’nin kendisini öğrencilere yönelik gezi düzenlendiği bahanesi ile Trabzon’a götürdüğünü, Morfoz otelde kendisine uyuşturucu verdikten sonra tecavüz ettiğni, Çimen’in kendisinden şikayetçi olmaması için ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Tecavüz doktor raporuyla belgelendi

Konu polise iletilince doktor muayenesine alınan N.A.’nın tecavüze uğradığı ve darp edildiği belirlendi. Yaşanan gelişmeler sonrası N. Ç. 25 Şubat 2016 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine konuldu.

Tecavüz mağduru artabilir

Soruşturma ilerledikçe yeni bilgilere ulaşıldı. N Ç’nin de aralarında bulunduğu bir grubun çok sayıda kız öğrenciyi mağdur ettiğine dair bilgilere ulaşıldı. T.Ç. , İ.C. , F.T. isimli kişilerin kız öğrencileri telefonla rahatsız ettikleri, bazı öğrencilere de uyuşturucu vererek birlikte olmaya çalıştıklarına dair izlere ulaşıldı. Polis bu kapsamda mağdur edilmiş olabilecek öğrenciler Ö.K. , E.A. , N.B. , M.İ. , D.D. , E.D. , G.H. , Y.Ç.’ye ulaşmaya çalışıyor.

Tecavüz zanlısı N. Çimen kefaletle serbest bırakıldı

AKP’li işadamı İ.Ç’nin tecavüz zanlısı kardeşi N.Ç. kefalet karşılığı geçtiğimiz günlerde tahliye edildi. Mağdur öğrencilere çağrı üzerine koruma tedbiri verildi. Adliyeden çıkan bu çelişkili karar Gümüşhane’de tedirginliğe yol açtı.

İŞTE O KARAR;

 

Haberde daha önce adı geçen Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada N.Ç ile hiç bir akrabalığının ya da ortaklığının bulunmadığını, o yurdun da kendisinin değil N.Ç  ve ailesine ait olduğunu açıkladı. Belediye Başkanı Ercan Çimen’in bu açıklaması sonrası haberden adını çıkartarak düzenlemeyi yaptık. Gümüşhane’deki tecavüz skandalındaki diğer tüm ayrıntılar yaptığımız araştırma ve belgelerle hala geçerliliğini sürdürüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr