Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Sevgili İzmir, şunu unutmayın, Bölücü terör örgütünün bu son çırpınışlarıdır. 

Rahmetli Menderes ne dedi, son söz milletin. Biz ne dedik, son karar da milletin. Siz böyle diyorsanız böyledir. 

Bizim geçmişimizde kan yok, sizin geçmişinizde kan var. Siz rahmetli Menderes'i ipe gönderenlerin ta kendisisiniz. Onun yanındaki iki arkadaşını ipe gönderenlerin ta kendisisiniz. İnanıyorum ki bu İzmir bu ifadelerin hesabını en kısa zamanda soracaktır. Niye parlamento değil de kan? Hani demokrattınız? Nerede demokrasi? Nereden çıktı bu kan? Bizim tek derdimiz var: Sandık. 

Hep şunu söyledik: Halep oradaysa, arşın işte burada. Yaklaşık 4 saattir buradasınız. Biliyorum ki sizlerin heyecanı zaten bizleri bu yolda hiçbir zaman yormadı. Sizin heyecanınız bize dağladı deldirdi. Bizler Ferhat olduk, sizler Şirin. 79 senede, cumhuriyet tarihinde 6100 kilometre bölünmüş yol; 13 senede biz ne yaptık 18 bin kilometre bölünmüş yol. Farkımız bu. 

Şimdi size bir müjde veriyoruz: İnşallah bayramın hemen öncesinde Osmangazi Köprüsü'nü açıyoruz. Orhangazi ile bütünleştiriyoruz. İzmir-İstanbul 8 buçuk saatti, şimdi 3 saat. Kaza riski azalıyor. Ve öyle bir yolculuk yapacaksınız ki, yollar maşallah pırıl pırıl. Sağı solu ya yeşil orman ya deniz. Yeri gelecek haydi şurada bir piknik yapalım diyeceksiniz. Modern Türkiye'nin temel taşları bunlar. Yol medeniyettir. Medeni olmanın bunlar işaret fişekleri. 

26 Ağustos'ta bir başka adım daha atıyoruz: Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de inşallah açıyoruz. Yıl sonuna kadar Boğaz köprüsünün altından Avrasya tünelinin de açılışını yapıyoruz. Fatih Sultan Mehmet karadan yürüttü, biz de denizin altından yürütüyoruz.

 

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

İzmir'i artık hizmet yoksunluğundan mutlaka kurtaracağız. Başladığımız 35 projeyi bitireceğiz.

Biz Kemal Paşa ile gurur duyuyoruz, İzmir ile gurur duyuyoruz. Benim için hayatımın dönüm noktası 2011 yılının Mart ayıdır. İzmir'den milletvekili adayı gösterildiğim zaman biraz endişelenmiştim. Çok bilmediğim, daha önce bulunmadığım bir şehre gidiyorum. Acaba nelerle karşılaşacağım? Ancak İzmir'e gelince bu coşkuyu görünce, "İzmir benim şehrim" dedim.

İzmir'i İstanbul'a bağlayan otoyolu, Osmangazi Köprüsü'nü tamamladık, 30 Haziran'da açıyoruz. Hayırlı olsun. 2 yıl sonra Bursa-İzmir arası da bitmiş olacak. Böylece 3 satten az bir sürede İstanbul'da olacağız. 

Ankara'dan hızlı trenin sesi Afyon'dan Uşak'a doğru emin adımlarla ilerliyor. Hızlı tren de İzmir'e geliyor, hayırlı uğurlu olsun. Zannetmeyin ki İzmir'in çılgın projesi de geliyor. Nasıl Konak Tüneli'ni yaptıysak, Körfez geçişini de mutlaka yapacağız. Konak ile Karşıyaka'yı birbiri ile birleştireceğiz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr