Maride, sunduğu konforlu oturma mekanları ve seçkin menüsüyle Bodrum'a eşsiz bir deneyim yaşatacak. Maride Cafe, Bitez'deki yerinde üçüncü jenerasyon kahve ve özel ev yapımı cheesecake seçenekleriyle farklı lezzetleri Bitez'in yemyeşil atmosferinde keyif düşkünleriyle buluşturuyor. Yaz sezonu itibariyle kapılarını açan Maride, Bodrum'un tatlı ve kahve anlayışını kökten değiştiriyor. Maride Cafe'nin işletmecisi Akın Erol, aslında bir elektronik mühendisi... 25 yıl İstanbuldaki iş yaşamından sonra ailesiyle birlikte Bodrum'a yerleşen Erol, uzun süren bir hayali hayata geçirmiş. Maride Cafe'nin hikayesi, Akın Erol'un İstanbul­Bodrum arası seferlerinden birinde eline geçen dergideki haberle başlamış... Dergide meşhur Bodrum mandalinası ile ilgili bir yazıyı okuyan genç girişimci, mandalinadan esinlenerek "Neden bu lezzeti farklı şekillerde sunmayalım ki" diye düşünüp reçellerle işe koyulmuş. Önce mandalina ve turunçgillerle reçeller yapmaya başlamış. Sonra çok sevdiği cheesecake ile Bodrum mandalinasının eşsiz aromasını buluşturmayı denemiş. Ve ortaya muhteşem bir tatlı çıkmış: Bodrum Mandalinası Kabuklu Cheese Cake'i...

DÜŞÜK KALORİLİ ŞEKERİ AZ TATLILARI OLAN MEKAN

Maride Cafe'de cheesecake yemek damaklara bayram ettirecek bir deneyimden çok çok öteye geçiyor. Burada yapılan her tatlının şeker ve un oranı minimum düzeyde tutturulurken, kullanılan malzemeler ise tümüyle sağlıklı ürünlerden seçiliyor. Ortaya hem lezzetli hem de düşük kalorili tatlılar çıkıyor. Cafe'de yaklaşık 16 çeşit ev yapımı cheese cake sunuluyor. ÜÇÜNCÜ JENERASYON KAHVE Maride'de dünyada ve İstanbul'da popüler bir akım olan üçüncü jenerasyon kahve lezzetleri de misafirleri şaşırtıyor. Kahvenin aromasını ve lezzetini dönüştüren bu yeni akım, kahve tutkunlarının başını döndürüyor. Kişiye özel kahve yaptıklarını anlatan Akın Erol, üçüncü nesil kahve kültürüyle ilgili olarak şunları söylüyor: "Bugüne kadar standart demleme usulleri ile farklı aroma, farklı lezzet ve farklı gövde elde etmiş olabilirsiniz.Biz kahvenin orijinini değiştirmiyoruz ama kişiye özel kahve hazırlıyoruz."

GÜNEY AMERİKA'DAN PİZZA GELDİ

Maride Cafe, kahvaltı, tatlı ve kahvenin yanı sıra öğle yemeklerini de şölene ve keyfe dönüştürüyor. Cafe'nin mükemmel mutfağında her lezzet, klasik sunumlardan çok daha öteye geçen bir anlayışla hazırlanıyor. Mekanın ilgi çekici seçeneklerinden biri de pizzaları... Akın Erol, klasik pizza anlayışının ötesine geçerek İtalyan pizzasının pabucunu dama atan bir menü hazırlamış. Maya Güneşi, Volkano pizza ya da Star pizza gibi Güney Amerika'nın ünlü 'bordered' pizzalarını Bodrumlular için yapan Maride Cafe'nin burger seçenekleri de hem göze hem damaklara hitap ediyor.

MARİDE CAFE TÜM DUYULARINIZA HİTAP EDECEK

Maride Cafe, Akdeniz ve Tropikal iklimin otantik ögelerini harmanlayan görüntüsüyle konforlu, şık ve sofistike bir mekan... Özgün kahve kültürünü, az şekerli tatlılarla ve yalın Akdeniz zerafetiyle misafirlerine sunan mekan, farklı lezzetlerle yeni deneyimler yaşamak isteyenlerin yeni adresi olacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr