Türk sinemasının unutulmaz aktörü, yazar, aktivist, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı kurucu üyelerinden Tarık Akan bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Tarık Akan'ın çok sayıda seveni, sanatçı ve aydın dostları Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda yapılacak törenin başlamasından saatler önce tiyatro binasına geldi. Fazıl Say ve Zülfü Livaneli sahneye çıkarak prova yaptı. Salonun kapısının saat 13.00 de açılmasıyla birlikte izdiham yaşandı. Bir kadın izdiham nedeniyle baygınlık geçirdi. Tarık Akan'ı son yolculuğuna uğurlamak için salona gelenler onu kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirtti.

Ailesinin isteği üzerine ünlü sanatçının cenazesi tören alanına getirilmezken; tiyatro sanatçısı Orhan Aydın’ın sunumuyla gerçekleşecek törende, Nebil Özgentürk’ün hazırladığı belgesel gösterilecek.

Akan’ın dostlarının konuşmalarının ardından Akan’ın kurucusu olduğu İstanbul Bakırköy Özel Taş Mektep Çocuk Korosu, şef İbrahim Yazıcı’nın yönetiminde bir şarkı seslendirecek. Ayrıca, gazetemiz köşe yazarlarından, besteci ve piyanist Fazıl Say ve Nâzım Hikmet Korosu da yine Tarık Akan’ın sanatçı dostlarının katılımıyla kısa bir dinleti sunacak.

Tarık Akan, tören sonrasında Teşvikiye Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından, yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Bakırköy’deki Zuhuratbaba Mezarlığı’ndan son yolculuğuna uğurlanacak.

Emel Sayın'dan Tarık Akan'a duygusal veda... Gözyaşlarını tutamadı

Bir neslin aşkıydı... İşte 'Yeşilçam'ın politik yakışıklısı' Tarık Akan'dan fotoğraflar

Tarık Akan'ın hayatı katıldığı yarışmayla değişmişti

İşte Tarık Akan'ın Türk sinemasına damga vuran filmleri

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr