Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle yaşama veda eden Tarık Akan, spor dünyasında da sevilen bir karakterdi. Hababam Sınıfı’ndaki rolünde Fenerbahçeli kimliği ile tanınan Akan, normal yaşantısında da Sarı-Lacicvertli ekibe sempati duyuyordu. 2013 yılının Aralık ayında yayımlanan Fenerbahçe Dergisi’nden Sedat Hayran’a verdiği röportajda 3 Temmuz sürecine ilişkin çarpıcı yorumlarda bulunan Tarık Akan, “Fenerbahçe gibi büyük bir kurumu ele geçirmek isteyen kara bir zihniyet vardı. Öncelikle belli yapılarla nabız yoklandı; Ergenekon ya da Balyoz gibi. 3 Temmuz’da başlatılan politika, 12 Eylül ve 28 Şubat’larla birlikte orduyu ele geçirmeye kadar uzanan bir sürecin devamıdır. Fenerbahçe’yi elde etmek isteyenlerin bu girişimleri işe yaramadı diyebilirim. Fenerbahçe’nin spor adına böyle bir şeyi yıkması çok önemli diyebilirim” demişti. Tarık Akan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için de şu değerlendirmeyi yapmıştı: “Başkan ve yönetimi her şeyi yapıyor. Fenerbahçe için gece gündüz çalışıyorlar. Ben her şeyin daha da güzel olacağına inanıyorum. Güzel bir insan sayın başkan Aziz Yıldırım Bey.”

Kulüplerden mesaj

FENERBAHÇE

Türk sinemasının usta oyuncularından, sevilen sanatçı Tarık Akan’ı kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendik. Yüzün üzerinde filmde rol alan, uluslararası sinema festivallerinde ödülleri bulunan Tarık Akan’a Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları, sevenleri ve sanat camiasına başsağlığı dileriz.

GALATASARAY

Türk sinemasının usta ismi Tarık Akan’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Büyük usta Tarık Akan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

BEŞİKTAŞ

Türk sinemasına damgasını vuran, unutulmaz filmlere imza atan, Türk halkının kalbine yerleşen sanatçı Tarık Akan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhumun ailesine, yakınlarına, sevenlerine, sinema camiasına sabır ve başsağlığı dileriz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr