Eski futbolcu Tanju Çolak Star Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında Ç.Rizespor-Galatasaray maçını değerlendirdi.

Çolak, yazısındaki "Rize topun hakimi gibi görünse de etkili gol silahı Kweuke çok etkisizdi." ifadeleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Çolak'ın bahsettiği Kweuke, sakatlığı nedeniyle 3 aydır forma giymezken Kamerunlu golcünün sezonu kapattığı bildirilmişti.

Olayın sosyal medyaya yansımasından sonra Star Gazetesi, internet sayfalarında Tanju Çolak'ın yazısındaki o bölümü 'Kweuke'siz' olarak değiştirdi.

Tanju Çolak'ın 'Galatasaray final biletini kesti' başlığıyla yayınlanan yazısı şöyle;

Bir tarafta son 6 lig maçını kazanamayan Rize, diğer yanda 9 resmi maçında galibiyeti unutan Galatasaray’ın karşılaşması ilginçti. Sarı-kırmızılı takımın bu sezon Avrupa’ya çıkışın tek yolu olarak kalan kupaya ulaşmaktan başka seçeneği yok. Galatasaray kazanmak için elinden gelenden fazlasını yapmak zorundaydı. Her iki takım da defans arkasına ve arasına atılan toplarda büyük sıkıntı yaşadı. Bu da iki ekibin takım savunmasında ciddi sorunlar sıkıntıların olduğu bir sezon geçiriyor demektir. Hala Semih’in sağ bekte, Sabri’nin sağ önde oynatılmasını anlayamadım. Sabri oynadığı ön bölgede çok etkisizdi. Emre’nin golünden sonra, 500. maçına çıkan ve Rize ile oynanan karşılaşmalarda golleri olan Sneijder’in sakatlanıp oyundan çıkması Galatasaray’ın zaten sınırlı olan hücum gücünü iyice azalttı. Rize topun hakimi gibi görünse de etkili gol silahı Kweuke çok etkisizdi.

Yazının devamı için tıklayınız

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr