Avrupa’nın en büyük liglerinden İngiltere’ye transfer olacakken pasaportundaki sorun nedeniyle kendini bir anda Beşiktaş’ta bulan Talisca kısa sürede takıma uyum sağlayarak taraftarın sevgisini kazandı. Dev kulüplerin transfer listesinde yer alan 22 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Türkiye’ye gelerek doğru bir tercih yaptığını söyledi. Bu yılın Beşiktaş için ne kadar önemli olduğunu bildiğini belirten Talisca, “Eğer şampiyonluğa ulaşırsak 3. yıldızı takacağımızı biliyorum. Takım olarak herkes bunu istiyor. Biz de bunu başarıp taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz” mesajıyla Siyah - Beyazlı taraftarlara müjdeyi verdi.

Şampiyon takıma geldin, beklentiler büyük. Takımdaki hava nasıl?

Talisca: Beşiktaş zor bir ligde, güçlü takımlar arasında şampiyon oldu geçen yıl. Bu sene de beklentilerin büyük olduğunu biliyorum. Takım olarak iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Kısa sürede takıma uyum sağladım. Hiçbir sıkıntı çekmedim. Burada olmaktan dolayı gerçekten mutluyum. Gün geçtikçe üzerine koyup daha da çalışıp mutlu olmak istiyorum. Bu yılın Beşiktaş için önemli bir yıl olduğunu biliyorum. Eğer şampiyonluğa ulaşırsak 3. yıldızı takacağız. Takım olarak tüm enerjimizi bunun için harcayıp şampiyon olacağız.

‘İyi ki gelmişim’

Transferinle ilgili olarak Başkan Fikret Orman, ‘Talisca pasaportundan dolayı İngiltere’ye gidemedi’ demişti. Senin de Benfica’dan ayrılmak istemediğin yolunda bir demecin vardı. Transfer sürecini anlatır mısın?

Talisca: Futbolda yarının ne olacağını bilemiyorsunuz. Ben eğer burada, Beşiktaş’taysam bunun bir sebebi vardır. İngiltere’de oynamışım ya da Türkiye’de. Benim için hiçbir farkı yok. Kesinlikle çok farklı bir futbol anlayışı var Türkiye’de. Neyin sizin için daha iyi olacağını önceden bazen kestiremiyorsunuz. Ben Beşiktaş’ı seçtiğim için çok mutluyum.

‘Benfica’ya golüm var’

“Benfica maçı benim için sıradan bir mücadele olacak. Benfica’da oynadım ama artık Beşiktaş forması giyiyorum. Bundan sonra Beşiktaş’ın başarısı için oynayacağım. Elimden gelenin en iyisini yapıp Benfica’ya gol atmaya çalışacağım.”

‘Beşiktaş’ı daha önce duymuştum'

Beşiktaşla ilgili çok fazla şey duymuştum. Birgün Türkiye’de oynayabileceğimi düşündüm. Türkiye’deki futbol sevgisini de biliyordum. Beşiktaş taraftarının kulübüne olan bağlılığı Avrupa’da da biliniyor. Ve bu hayalim de artık gerçek oldu. Şimdi buradayım. Bundan sonra tek düşüncem Beşiktaş’la Şampiyonlar Ligi’nde ve Türkiye’de başarılı olmak.

Türkiye’yi ve Beşiktaş taraftarını nasıl buldun?

Talisca: Türkiye dışarıdan problemli bir ülke olarak gösterilmeye çalışılıyor. Ancak söylemeliyim ki bu kesinlikle böyle değil. Tam tersi bir durum söz konusu. Burada geçirdiğim süre içerisinde hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım ve gayet mutluyum. Beşiktaş taraftarı beni mükemmel bir şekilde karşıladı. Artık benim de üzerime düşen onlara başarılar yaşatmak. Tabii ki futbolda inişler çıkışlar var. Sezon içinde bazen zor günler yaşayacağız. Beşiktaş taraftarıyla beraber güleceğiz, ağlayacağız, ıslanacağız, üşüyeceğiz...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr