Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby yayınladığı yazılı açıklamada, "ABD, İstanbul'un İstiklal Caddesi üzerinde bugün düzenlenen terör saldırısını sert bir şekilde kınıyorum" dedi. Saldırıda yaşamını yitirenlere başsağlığı, yaralananların da bir an önce iyileşmeleri dileğinde bulunan Kirby, "Soruşturma sırasında Türk yetkililerle yakın temas içindeyizö ifadelerini kullandı.

Kirby, ABD'nin ortak terör tehdidiyle mücadelede NATO müttefiki Türkiye'yle dayanışma içinde olduğunu, Beyoğlu saldırısının son dönemde Türkiye'de 'masum insanlara karşı haklı çıkarılamayacak' bir dizi saldırının sonuncusu olduğunu belirterek, "Bu tür eylemler bölgede barış ve uzlaşmayı savunan kesimlere, ABD'nin destek verme kararlılığını güçlendirmekten başka bir şey yapmayacak" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price da yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısı "mümkün olan en sert dille" kınadıklarını belirtti. Ned Price, "çirkinö diye nitelediği saldırıda ölenlerden ikisinin Amerikan vatandaşı olduğunu doğruladı. Price açıklamasında, "Düşüncelerimiz ve dualarımız, ölenlerin aileleri ve sevdikleriyle. Yaralananların hızla iyileşmesini umuyoruz" dedi.

Türkiye'nin bir kez daha korkunç bir terör saldırısı ile yüz yüze kaldığına değinen Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Price, NATO müttefiki ve dost Türkiye'ye kararlı desteklerinin süreceğini vurguladı ve Türkiye'de arka arkaya yaşanan bu terör eylemlerinin son bulması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr