Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, bugünkü köşe yazısında Sürücü Kursları Federasyonu Genel Başkanı Lokman Yıldırım'ın 5 gün önce, 18 Kasım 2016 tarihine Ankara'daki ATO Kongre Merkezi'nde toplanan 7'nci Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu'nda kürsüde yaptığı konuşmayı, "Tarihi itiraf, manşetlik haber" başlığıyla köşesine taşıdı.

Yıldırım'ın "Otobüs sürücü belgesi için 45 saat ders yazdık, 3 saat bile ders vermeden bu işi yürütmeye çalıştık" dediğini aktaran Çelik'in yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"Bu ülkede sürücü belgelerini, özel sürücü kursları veriyor.

O sürücü kursları, bir federasyon çatısı altında bu ülkede.

İşte o federasyonun genel başkanı, sadece 5 gün önce, bu ülkenin başkentinde kurulan kürsüden yaptığı konuşmada bakın neler söyledi:

– Sürücü belgesi verme işi, 1987’lerden itibaren, özel sürücü kursları eliyle yürütülmekte. Ama talihsiz bir durum… Niçin talihsiz bir durum olduğunu açıklamaya çalışacağım.

– 2013 yılına kadar geçen zaman içerisinde, biz sektör olarak yeterli alt yapı ya da yeteri kadar birlikteliği sağlayamadık.

– Özeleştiri yapmadan doğruyu bulmak gerçekten çok zor. Doğru tespiti yapabilmemiz için önce özeleştiri yapmamız, kendimizi bir çek etmemiz gerektiğine inanıyoruz.

– Yıllarca, eğitim veriyormuş gibi yaparak birbirimizi kandırdık. Milli Eğitim Bakanlığı’nı kandırdık biz sürücü kursları olarak.

– Saatlerce ders yazdık. Ben slaytlara, istatistiklere bağlı kalarak konuşmak istemiyorum. Daha doğal ve daha yaşamın içinden size örnekler anlatmaya çalışacağım.

– Şu anda D sınıfına dönüştürülmüş olan, eski sertifika karşılığıyla söyleyeyim; E sınıfı otobüs sürücü belgesi için mesela… 45 saat ders yazdık; 2 saat, 3 saat ders vermeden, yani yapıyormuş gibi bu işi yürütmeye çalıştık. Biz 25 yıl bu süreci böyle getirdik arkadaşlar.

– Bunu gizlemeye, saklamaya gerek yok. Türkiye gerçeklerini görmeden doğruları tespit edemeyiz.

***

"

Murat Çelik'in yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr