Kaza, dün saat 22.30 sularında Ereğli Zonguldak Karayolu Belen Sanayi Sitesi girişinde meydana geldi. İddiaya göre Ereğli'den Zonguldak istikametine giden 67 TR 567 plakalı otomobil, hatalı sollama yapınca Selçuk Kandemir'in (29) kullandığı 67 TE 988 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada yaralanan sürücülerden Selçuk Kandemir, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir vatandaş, kazaya karışan araç sürücüsü ve yanındaki iki kişinin duvardan atlayarak kaçtığını söyledi. Karakol ekipleri, kaçan şahısların peşine düşerken, trafik ekiplerinin yanına gelen Esad D. (30), 67 TR 527 plakalı araç sürücünün kendisi olduğunu ve korktuğu için kaçtığını, ancak daha sonra geri geldiğini iddia etti. Araç ruhsat sahibi Makbule S. (61) ise "Sürücü o. Ben ona emanet verdim" diyerek polisleri ikna etmeye çalıştı.

Polis, otomobilin içinde yaptığı incelemede hem sürücü hem de yolcu tarafından açık bira şişeleri ve sağ ön camda çarpmadan oluşan kırıkları tespit ettikten sonra sürücü olduğunu iddia eden Esad D.'ye "Sürücü sen değilsin. Sağ tarafta çapmadan dolayı kırk var. Ama senin kafanda bir şey yok. Diğer araç sürücüsü hastanede komada. Adamın durumu ağır. Ölse adam ne yapacaksın? Bu işin hem maddi hem de manevi tarafı var. Kabulleniyor musun?" sorusunu yanıtsız bıraktı. Demirdöğer'in karakolda sürücünün kendisi olmadığını, çağırılması üzerine kaza yerine geldiğini söylediği öğrenildi.

Kazada ağır yaralanan Selçuk Kandemir'in devlet hastanesindeki tedavisi sürerken, polis, kazada kaçan diğer araç sürücüsüne ulaşmaya çalışıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr