ABD’de mart ayında tutuklandıktan sonra hakkında 4 farklı suçtan 75 yıl hapis cezası istenen işadamı Rıza Sarraf’a karşı savcılığın iletişim halinde olduğu tanıklar arasında üst düzey bir AKP’linin de olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre Sarraf’a karşı iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara’nın elinde sadece tapeler, banka hesapları, banka dekontları gibi kanıtlar yok. Türkiye, İran ve Dubai’den en az 7 de tanık da var.

Soruşturmadan bilgisi olan kaynakların Cumhuriyet’e aktardığına göre bu tanıkların yıllarca süregiden bu çarkın işleyişi hakkında somut bilgileri bulunuyor.

Kara para aklayanlara ceza kapıda

Biri hariç hepsi hazır

Özellikle bir tanığın Türkiye’de yakın geçmişte AKP hükümetinin çok üst düzey bir mevkiinde ve Erdoğan’a yakın bir pozisyonda bulunduğu belirtiliyor.

Diğer bazı tanıkların ise farklı devlet birimlerinde çarkı izlediği ve çeşitli bilgilere sahip olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet’e konuşan kaynaklar bu tanıklardan biri hariç hepsinin tanıklık yapmaya hazır olduğunu belirtti. Önemli bir tanık ise Bharara’nın ofisi ile görüşmelere devam ediyor.

Bu tanıkların söyleceklerinin İran ambargosunu delmek için kullanılan ve Türkiye’de rüşvet skandalı ile iç içe geçen çark hakkında söyleyecekleri ile davanın gidişatını kolaylaştıracağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr