Kavga nedeniyle oluşan gürültüden rahatsız olan 2 Türk vatandaşının, "Her gün kavga ediyorsunuz. Mahallemizde huzur bırakmadınız" diye tepki göstermesi üzerine Türk ve Suriyeli gruplar arasında çıkan taşlı, sopalı, bıçaklı kavgada 4 kişi yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı. Kavga, güvenlik kamerası ile kaydedildi.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında iftardan sonra merkez Meram İlçesi'nde Suriye uyruklu sığınmacıların çoğunlukta yaşadığı Şükran Mahallesi'nde meydana geldi. Suriyeli iki grup arasında oruç tutup, tutmama konusunda kavga çıktı. Suriyeliler kavga ederken, o sokakta bakkal dükkanı bulunan 25 yaşındaki Mehmet Büyüksamancı ile yanındaki 23 yaşındaki Muhammed Selim Sertdemir de, iddiaya göre kavganın yolaçtığı gürültüden rahatsız olurken, "Her gün kavga ediyorsunuz. Mahallemizde huzur bırakmadınız" diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine kendi aralarında kavga eden Suriyeliler, Sertdemir ve Büyüksamancı'ya saldırdı. Kavgaya çevrede toplanan mahalle sakinleri ve Suriyeliler de katıldı. Taşlı- sopalı çıkan kavgada Büyüksamancı aldığı darbelerin yanı sıra elinden bıçaklanarak yaralandı. Sertdemir ile Suriyeli Amir Muhammet ve Ömer Mansur da aldığı darbeler sonucu yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Tedavisi tamamlanan Amer Muhammet ve üzerinden tabanca bulunan Ömer Mansur gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Kavga işyerinin güvenlik kamerası ile kaydedildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr