Suriye'nin iki büyük kenti Şam ve Humus'ta dün meydana gelen saldırılardaki ölü sayısı 146'ya yükseldi. Başkentte Şiilerin yoğunluklu olarak yaşadığı Seyyide Zeynep bölgesi, bomba yüklü bir araç ve canlı bombaların saldırısına hedef olurken; Humus'ta da El Zehra bölgesindeki trafik ışıklarında bekleyen bomba yüklü iki araç arka arkaya patladı.

Yapılan son açıklamaya öre, Şam'daki saldırılarda 87 kişi hayatını kaybetti, 200'den fazla kişi yaralandı. Humus'ta da hayatını kaybedenlerin sayısı 59'a ulaşırken, 115 kişinin de kentteki hastanelerde tedavi gördüğü belirtildi.

Sputnik'in haberine göre, Saldırıların sorumluluğunu terör örgütü IŞİD üstlenirken, Şam'dan yapılan açıklamada, "Suriye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve BM Genel Sekreteri'nin acilen ve en sert şekilde terör saldırılarını kınamasını talep ediyor. Aynı zamanda da BMGK'nin, terörü hoş gören ve destekleyen ülkelere yönelik acil ve sert önlemler almasını ve yaptırım uygulamasını istiyor" ifadelerine yer verildi.

ABD'DEN KINAMA

Amerika Birleşik Devletleri de pazar günü Suriye'nin iki ayrı kentinde meydana gelen IŞİD saldırılarını kınadı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, ABD'nin Suriye'deki politik geçiş sürecinin arkasında olduğunu belirterek, tüm tarafların gerilimi düşürmek için çaba göstermeye başlaması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr