Fırat Kalkanı Harekâtı’nda IŞİD tarafından Kayseri’den giden ve El Bab bölgesinde konuşlu Komando Taburu’na IŞİD tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda uzman çavuş Ahmet Şahin şehit oldu. Yaralı 13 asker tedavi için Türkiye’ye getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı 106. gününü geride bıraktı. Kayseri’den gönderilen ve El Bab bölgesine konuşlu Komando Taburu’na dün sabah IŞİD militanları tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenledi.

23 IŞİD militanı öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları tarafından düzenlenen hava harekâtında IŞİD’e ait 3 adet tank, 2 adet kontrol noktası, 3 adet barınma yeri, 3 adet karargâh binası ve 1 adet bomba yüklü araç olmak üzere toplam 12 hedefin vurularak imha edildiğini, ilk tespitlere göre 23 IŞİD militanının öldürüldüğünü çok sayıda IŞİD militanını yaralandığını açıkladı.

‘Ahmet’ime ne oldu?’

Saldırıda şehit olan piyade uzman çavuş 26 yaşındaki Ahmet Şahin’in Afyonkarahisar’ın Çay ilçesindeki evine acı haber gitti. Acı haberle gözyaşlarına boğulan Emine Şahin’i, görevliler yakınları ve komşular sakinleştirmeye çalıştı. Ahmet Şahin’in tarlaya çalışmak için gittiği için evde bulunamayan babası İsmail Şahin eve döndüğünde kalabalığı görünce şaşırdı. Evinin balkonuna Türk bayrağı asıldığını gören İsmail Şahin, “Ne oluyor burada, bu bayraklar nedir, indirin bu bayrakları. Yoksa Ahmet’ime bir şey mi oldu?” diye gözyaşı döktü. Ahmet Şahin’in 15 Temmuz’da Şeyma Şahin ile evlendiği, eşi sınır ötesi operasyona katıldığı için Şeyma Şahin’in kayınvalidesi ve kayınpederiyle birlikte kaldığı belirtildi.

El Bab’a komando birliği

YILDIRIM: SURİYE’DE AMACIMIZ YÖNETİM DEĞİŞTİRMEK DEĞİL

Moskova ziyaretinde Rus basınına konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Fırat Kalkanı operasyonunun, Halep’tte yaşanan gelişmelerle ve Suriye’de yönetim değişikliği yapılmasıyla hiçbir ilgisi yok. Operasyonun tek amacı var: Başta IŞİD olmak üzere bölgedeki tüm terör unsurlarını yok etmek” ifadesinini kullandı. Yıldırım, “Burada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın geleceğinin mi yoksa ülkenin geleceğinin mi daha önemli olduğuna bakılması gerekiyor. Hiç şüphe yok ki, Suriye’de temsil edilen çok sayıdaki etnik grupların geleceği, tek bir kişinin geleceğinden daha fazla önem taşıyor” diye konuştu.

Soylu: Askere saldırı beklenilen bir şeydir

Konya’da konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fırat Kalkanı operasyonunu sürdüren Türk askerine yönelik El Bab’da, IŞİD tarafından yapılan saldırıyla ilgili, “Maalesef terör örgütü militanlarının Türk unsurlarına saldırmaları beklenilen bir şeydir. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Fırat Kalkanı, vatan savunmasının bir parçasıdır. Laf olsun diye ya da herhangi bir ülkenin toprağını işgal edelim diye yapılmış bir şey değildir. Biz Özgür Suriye Ordusu’na orada lojistik destek veriyoruz. Meşru bir grupla birlikte orada meşru bir operasyonu yürütüyoruz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr