Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Cemaat soruşturması kapsamında gözaltına alınan Yedirenk Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, film yapımcısı ve yazar Ali Tokul, tutuklandı. Tokul’un, daha önce örgütün Konya, Kazakistan ve Avusturya imamlığını yaptığı ileri sürüldü.

Ali Tokul, 28 Şubat dönemini konu alan Sürgün İnek filminin yapımcısıydı. Hürriyet'in haberine göre, Tokul, ”Birilerinin FETÖ iddianamesine sevindirik olduğu gün hocaefendiye Dünya Barış Ödülü verilmesi Allah’ın sopası mı? Hoca efendinin aldığı ödülü milletçe alkışlıyoruz" yazılı twitleri ben attım. Benim tek bir twitter hesabım vardır. Ben bu hesabımdan doğru bildiğim şeyleri savunarak paylaşımlarda bulundum." dedi.

Sık sık ABD’ye gittiğini belirten Tokul, ifadesinde, "2000 ile 2013 yılları arasında ABD’ye Kazakistan’daki FETÖ okullarının hukuk müşavirliğini yaptığım dönemlerde gittim. 2000 yılında Kazakistan’da cemaat okullarının hukuk müşavirliğini yaptığım dönemde de iki gün kadar ABD’de kaldım. Bu süre içerisinde Fetullah Gülen’in Pensilvanya’daki çiftliğine hem ziyaret hem de yakaladığımız başarıyı bildirmek üzere gittim. Kendisiyle bizzat görüştüm. Bu arada da kalbinden bir rahatsızlık geçirmişti. Geçmiş olsun dileklerimi de belirterek bir gün kadar çiftliğin bahçesinde bulunan misafirhanede kaldım" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr