Olay bugün akşam saatlerinde Göksu Mahallesi 5818 Sokak üzerindeki DSİ'ye ait sulama kanalında meydana geldi. Arkadaş olan Hasan Uğurlu ile Ömer İnan, bakkaldan çerez aldıktan sonra bisikletle kanal boyuna geldi. Çocuklar elbiselerini çıkarıp kanala girerek yüzmeye başladı.

TEHLİKELİ BÖLGEDE YÜZDÜLER

O sırada çevrede bulunan Raziye Tepe, çocukların tehlikeli bölgede yüzdüğünü görünce uyardı. Ancak çocuklar bunu dikkate almadı, Tepe'ye ele tutuşup gülümseyerek karşılık verdi. Yaklaşık yarım saat sonra çocukları gördüğü yere yeniden gelen Raziye Tepe, onları kanal dibinde hareketsiz gördü.

Raziye Tepe'nin bağırıp yardım istemesi üzerine çevredekiler 112 Acil Servis ve polisi aradı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekibinin şoförü, elbiselerini çıkarıp suya atladı ve çocukları kıyıya çıkardı. Kalpleri duran çocuklara bir süre müdahale eden sağlık görevlileri, onları yaşama döndürmeyi başardı ve hemen ambulansa alarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü.

Hastanenin yoğun bakım servisinde tedaviye alınan çocuklardan Hasan Uğurlu doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Tedavisi süren Ömer İnan'ın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr