Spotify, sadece ücretli kullanıcıların dinleyebileceği ilk şarkısını yayına aldı. Ünlü müzik grubu Radiohead’in 2005 tarihli albümü In Rainbows, Cuma günü serviste dinlemeye açılırken, müzik grubunun 17 Haziran’da fiziksel satışa çıkacak yeni albümü Moon Shaped Pool da dinleyicilere sunuldu. Yeni albüme tüm dinleyiciler ulaşabilirken, Spotify’dan sızan haberler akılları karıştırdı.

Müzik servisinin yönetiminin Moon Shaped Pool albümünü sadece ücretli dinleyicilere sunma kararı aldığını ancak bu teknolojinin servise adapte edilmesi yetişmediği için albümün mecburen tüm kullanıcılara açıldığı anlaşıldı. Spotify yönetiminin ise sadece ücretli dinleyicilerin ulaşabileceği şarkılar için çalışmayı sürdürdüğü ve yakında bu sistemi hayata geçirerek, ücretsiz kullanıcıların dinleyebileceği şarkıları kısıtlamaya gidecekleri söyleniyor.

Öte yandan, bu yeni ücretli şarkılar sisteminin yoğun olarak yeni yayınlanan albümlerde kullanılması bekleniyor. Bu sistemde, birkaç hafta için sadece ücretli abonelere açık olacak albümler, müzik servisinden daha dolgun bir ücret alacak ve ardından tüm kullanıcılara açılarak normal ödeme yelpazesi içine girecek. Spotify henüz bu söylentiler hakkında bir açıklama yapmış değil ancak müzik servisinin yeni sistemi yakında devreye alarak gerekli açıklamayı yapacağı dile getiriliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr