15 Temmuz darbe girişimini kendilerinin de kınadığını ve gerici eğitime karşı olduklarını vurgulayan Karagöz, buna rağmen üyelerinin açığa alınmasına anlam veremediklerini belirtti. Karagöz şöyle dedi:

"MÜCADELE DEĞİL CADI AVI
"Öğretmen olarak atandıkları gün itibariyle sendikamız üyesi olan, emek ve demokrasi mücadelemizin öznesi haline gelmiş Ali Yergök, Ramazan Gülbaş, Halil İbrahim Kuşçu ve Fatma Kurt arkadaşlarımızın yıllardır mücadele ettiği FETÖ ile ilişkilendirilerek açığa alınması eşyanın tabiatına aykırıdır. Arkadaşlarımızın açığa alınması FETÖ ile mücadele değil, cadı avıdır."

Darbe girişimi ile kesin ilişkisi olanların görevden alınmasını desteklediklerini belirten Karagöz sözlerini şöyle tamaladı:

"BİLİMSEL, LAİK, ANADİLDE EĞİTİM İLKEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"
"15 Temmuz darbe girişiminden bu yana 100 binlerce kamu çalışanı önce açığa alındı, daha sonra büyük bir çoğunluğu ihraç edildi. Darbe ile ilişkileri somutlaştırılıp görevden alınanlara evet diyoruz. AKP; bilimsel, laik ve anadilde eğitim ilkemizden, iş güvencemizden ve toplumsal barıştan asla vazgeçmeyeceğimizi artık bilmelidir. Yoksa devlet bugün olduğu gibi kendi eliyle binlerce masum yurttaşını mağdur etmiş olur."

Açığa alınan Ali Yergök, Ramazan Gülbaş, Halil İbrahim Kuşçu ve Fatma Kurt ise kendilerinin bugüne kadar 'FETÖ' ile bir ilişkilerinin olmadığını sosyalist düşünceye sahip öğretmenler olduklarını söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr