Geçen yıl Kasım ayında sosyal paylaşım sitesi Facebook hesaplarında terör örgütü IŞİD'i öven paylaşımlarda bulundukları iddia edilen Murat Zafer C., Agah Ş., Ümit E. ve Muhammet K.'nın, 'terör örgütü propagandası yapmak', 'toplumu alenen kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlarından 11 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmalarına devam edildi. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, bir önceki duruşmada tahliye edilen Murat Zafer C., Agah Ş. ve Ümit E. ile baştan itibaren tutuksuz yargılanan Muhammet K., hazır bulundu.

Önceki duruşmaya katılmayan ve ifade vermeyen sanıklardan Muhammet K., sosyal medyada sadece ayet ve hadis paylaşımlarında bulunduğunu ve terörist olarak suçlanmaktan utanç duyduğunu söyledi. Muhammet K. "Ben askerliğimi özel harekatçı olarak yaptım. Terörün ve teröristin ne olduğunu çok iyi bilirim. Vatanını, milletini ve devletini seven bir insanım. Hadis ve ayet dışında paylaşımım olmamıştır. Bu paylaşmanın suç olduğunu bilmiyordum. Terör örgütlerinin hepsini lanetliyorum. Kesinlikle suç işleme kastım yoktur" dedi.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında sanıklardan Agah Ş., Murat Zafer C. ve Ümit E.'ye, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 5'er yıl hapis cezası verilmesini, 'toplumu alenen kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçundan ise beraatlerini istedi. Savcı diğer sanık Muhammet K.'nın paylaşımlarının ifade özgürlüğü kriterleri içerisinde yer aldığını belirterek beraatini talep etti.

Duruşma, avukatların mütalaaya karşı savunma yapmaları için ertelendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr